Tápéi pálya Szeged

Hat esztendő után szombaton újraindul a futball Tápén

Helyi hírek Sport

2013-ban a megyei I. osztály bajnoka, két évvel később pedig ezüstérmese volt a Tápé ESK. A 2015-16-os idény végén azonban megszűnt a csapat, azóta nincs felnőtt futball Tápén. Egészen mostanáig: az újjáalakulva ugyanis elindulnak a megyei IV. osztályban.

– Dönczi Richárd barátommal úgy gondoltuk, hogy itt az ideje egy tápéi csapatot alapítani, hiszen nagy hagyományokkal bír a helyi labdarúgás. Több ízben megfordultunk a csapatnál, amikor éppen nem itt játszottunk, akkor szurkolóként jelen voltunk. Elkezdjük építeni alulról a tápéi futballt – mondta a csfoci.hu portálnak Veres Gábor, a klub alelnöke, a klubot pedig Dönczi Richárd vezeti elnökként.

A csapat szombaton 17.30-kor a megyekettes St. Mihályt fogadja a megyei magyar kupa selejtezőjében, majd a megyei IV. osztály Homokháti csoportját az Üllés II. vendégeként indítja szeptember 4-én. A csapat a tápéi pályán játszhatja majd a hazai meccseit – a csapat pedig régi tápéi mezben is játszhat, köszönhetően Molnár Jánosnak – Szuszinak – is, aki megőrizte a korábbi szereléseket.

– Egy erős középmezőnybe várjuk a csapatot, de meglátjuk, mi lesz. Komolyabb célkitűzést nem mertünk megfogalmazni az első évben, erre majd egy évet várni kell – tette hozzá a csfoci.hu portálnak Veres Gábor.

Nyitóképen a régi tápéi pálya, ahogy nagyon sokan emlékeznek rá. Fotó: magyarfutball.hu