Szent Gellért Fesztivált Szegeden

A szegedi Solis Consort barokk estjével kezdődött a Szent Gellért Fesztivál a dómban

Helyi hírek Kultúra

A Szeged-Csanádi Egyházmegye első püspöke, Szent Gellért ünnepéhez kapcsolódva komolyzenei fesztivált rendeznek csütörtöktől Szegeden.

Az október 2-ig tartó fesztiválon olyan művek csendülnek fel, amelyek Szeged gazdag zenei életét tovább színesítik, és igazi komolyzenei ritkaságok. A koncertek különleges hangulatát a szegedi székesegyház egyedülálló akusztikája és a Szegedi Dóm Látogatóközpont családias légköre biztosítja.

A fesztivál szeptember 22-én a székesegyházban a szegedi Solis Consort barokk estjével indult, 26-án Anasztázia Csurakova orosz szoprán, Alessandro Misciasci olasz zongorista, valamint Kokas Dóra csellista és Balog József zongorista lép színpadra.

Szeptember 30-án pedig Görög Noémi és Görög Enikő zongoristákat, valamint Yoon-Hee Kim dél-koreai hegedűművészt hallhatja a közönség.

A három szimfonikus zenekari koncerten a Szent Gellért Akadémia Zenekarának fúvósai és az Anima Musicae Kamarazenekar szerepelnek, hazai és külföldi szólistákkal. A hangversenyeket Yoon Kuk Lee dél-koreai karmester dirigálja.

Az eseménysorozat zárásaként október 2-án a székesegyházban a Korábban Érkeztem Alapítvány javára ad hangversenyt a Szegedi Szimfonikus Zenekar, amelyet Gyüdi Sándor vezényel.

Fotók: Frank Yvette