Szegedi Vízilabda VE

Férfi vízilabda ob I – stratégiai megállapodást kötött a MOL-lal a Szegedi VE

Helyi hírek Ország Sport

Továbbra is a saját nevelésű, helyi kötődésű játékosokkal tervezi jövőjét a férfi vízilabda ob I-ben szereplő Szeged, amely a szombati bajnoki rajton a Kaposvár együttesét fogadja.

Juhász Zsolt klubmenedzser az egyesület szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, az előző idényben a felnőtt csapat hetedik helyezése, valamint az ifjúságiak bronzérme és a serdülők bajnoki címe arra sarkallja őket, hogy ezen az úton folytassák, azaz továbbra is szegedi kötődésű játékosokkal, vagy olyanokkal dolgoznak majd, akik a szegedi egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Az eseményen bejelentették, hogy a klub stratégiai megállapodást kötött a MOL-lal, amelynek szponzorációs vezetője, Fetter Balázs hangsúlyozta, a cég számára rendkívül szimpatikus az itt zajló munka, a szegedi utánpótlásképzés kiemelkedő, a játékoskeret 14 tagjából pedig tizen is egyetemre járnak.
Kiss Csaba vezetőedző arról beszélt, már júliusban elkezdték a felkészülést, amelynek 14. hetében jár már a gárda, így természetesen kíváncsian várja a bemutatkozást.

Szegedi Vízilabda VE

Hasonlóképpen vélekedett Sánta Dániel csapakapitány, aki külön kiemelte, hogy a Kaposvár elleni találkozó jó alaphangot adhat az egész szezonra, hiszen egy olyan együttessel találkoznak, amely várhatóan az egyik közvetlen riválisuk lesz a szezonban.

A sajtótájékoztatón részt vett az ifjúsági válogatottal világbajnoki címet nyert Leinweber Olivér, illetve az U19-es Európa-bajnokságon bronzérmes Lakatos Soma. Utóbbi megjegyezte, pihenésre gyakorlatilag egyáltalán nem volt ideje ezen a nyáron, azonban a válogatott siker olyan lökést adott neki, hogy úgy érzi, erre nincs is most szüksége. Leinweber elmondta, a vb-aranyérem már csak egy szép emlék, most az előttük álló feladatra koncentrálnak, a Kaposvár ellen pedig egy igazi brusztolós meccsre számít.