Lukács János temetése

Végső búcsút vettek Lukács Jánostól Szegeden

Helyi hírek Rendőrség Sport

Hozzátartozók, barátok, ismerősök és tisztelők mellett a kollégák is végső búcsút vettek dr. Lukács János nyugállományú rendőr vezérőrnagytól.

Csongrád-Csanád megye egykori főkapitányát 2022. október 5-én 13 órakor a szegedi Belvárosi temetőben katonai tiszteletadás mellett kísérték utolsó útjára.

Vezérőrnagy úr 1972-ben csatlakozott a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság állományához, majd 1982-től már a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon teljesített szolgálatot. 1997-ben nevezték ki Csongrád megye rendőrfőkapitányának, mely tisztséget 2017-ben elérkezett nyugdíjba vonulásáig töltötte be.

A ravatalnál Juhász András esperes méltatta az egykori rendőri vezetőt, majd dr. Tuczakov Szilvána rendőr alezredes búcsúzott a testület nevében. A szegedi sportéletben betöltött szerepét Kővári Árpád, dr. Lukács János egykori edzője idézte fel.

A temetésen részvétét fejezte ki a Belügyminisztérium, a rendőrség állománya nevében pedig az országos rendőrfőkapitány és helyettesei főhajtással tisztelegtek néhai munkatársuk előtt.

Fotók: police.hu