Ünnepi Szenátusülés

Ünnepi Szenátusülés volt a Szegedi Tudományegyetemen – óriásgaléria

Egyetem Európa Helyi hírek Ország Világ

A Szegedi Tudományegyetem Napja alkalmából Ünnepi Szenátusülést tartott az egyetem szombaton 11:00 órától az SZTE Rektori Hivatal Dísztermében.

A centenáriumi tanévét záró rendezvényen Trócsányi László, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja köszöntötte a megjelenteket, majd az egyetemvezetés képviseletében Széll Márta stratégiai rektorhelyettes a karok dékánjaival átadta a Doctor Honoris Causa Kitüntető Címeket, a Pro Universitate-, a Klebelsberg Kuno-, és Pro Laudande Promotione-díjakat, valamint az Év Kutatója, az Év Fiatal Kutatója, a Kiváló PhD Témavezető Elismerő Okleveleket, és a Szegedi Tudományegyetem Díszpolgára címet.

A szenátus díszdoktori címet adományozott Andreas Demetriounak, a Ciprusi Akadémia professzorának, Chris Griffithsnek, a Manchesteri Egyetem professzorának, Lívia Cvetityanin-nak, az Újvidéki Egyetem professzorának, valamint Joshua Daniel Nosanchuk-nak, az amerikai Albert Einstein Orvostudományi Főiskola professzorának.

Pro Universitate díjjal méltatták John Leslie Corps-t, a Liconic UK LTD igazgatóját, Dr. Keveházi Katalint, a Klebelsberg Könyvtár nyugalmazott főigazgatóját, Dr. Barnai Máriát, az Egészségtudományi Kar nyugalmazott főiskolai docensét, Dr. Lonovics Jánost, a Belgyógyászati Klinika professor emeritusát és Dr. Bari Ferenc professzort, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézetének egyetemi tanárát.

Klebelsberg Kunó-díjban részesült Dr. Wölfling János professzor, a TTIK Szerves Kémiai Tanszék egyetemi tanára

2022-ben az SZTE vezetése Egyetem Díszpolgára kitüntető címet adományozott Dr. Lengyel Györgyi miniszteri biztos asszonynak, aki 2018-tól 2022-ig látta el az egészséggazdaságért, a beruházások tudománypolitikai koordinációjáért, valamint a szegedi Science Park fejlesztéséért felelős miniszteri biztosi feladatokat.

Az ünnepi szenátusülésen hárman kaptak Kiváló PhD Témavezető Elismerő Oklevelet és ugyancsak hárman, az Év Kutatója és az Év Fiatal Kutatója Elismerő Oklevelet.

Fotók: Frank Yvette