darules

Gyönyörű fotók és videó a Fehértavi Darvadozásról

Helyi hírek Ország Party Zone

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság évek óta rendszeresen szervez daruleső túrákat a szegedi Fehér-tónál. Szakavatott vezetéssel a résztvevők szem- és fültanúi lehetnek a darvak látványos esti behúzásának vagy akár hajnali ébredésüknek, tóról való kirepülésüknek, és sok mindent megtudhatnak a költöző madarak életmódjáról is.

November 19-én, szombaton tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Fehértavi Darvadozást, egész nap változatos programokkal várták a családokat Sándorfalván, a Pallavicini-kastélynál és a Szalakóta Látogatóközpontban. Sok más mellett volt lovaskocsis természetismereti “kihajtás” és darules túrák is indultak.

– Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan eljöttetek a XI. Fehértavi Darvadozásra, a madárvonulás dél-alföldi ünnepére, és reméljük, sok szép emléket szereztetek – írta közösségi oldalán a Kiskunsági Nemzeti Park. November 26-án és 27-én még lesznek darules-túrák ezekről információ itt található: https://www.knp.hu/hu/darulesek-a-szegedi-feher-tonal

Aki most lemaradt, annak kedvcsinálónak egy videót is megmutatnak a vonuló darvakról, a felvételt Széll Antal, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi területfelügyelője készítette. Jó néhány fotót is feltettek a közösségi oldalra, a galéria képeit Hraskó Istvánnak köszönhetjük.