pick szeged

A Pick Szeged hazai pályán magabiztosan győzte le a Celjét a BL-ben

Európa Helyi hírek Ország Sport

A Pick Szeged házigazdaként 36-27-re nyert a szlovén RK Celje PL ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában, szerdán.

PICK Szeged–RK Celje PL (szlovén) 36–27 (18–12) 
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 7. forduló. Szeged, Pick Aréna, Dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 4000 néző. Vezette: Nikolov, Nacsevszki (északmacedónok).

PICK Szeged: Alilovic 1 – Sostaric 3, Tönnesen 6, Bombac 5, Gaber 1, Mackovsek 1, Szita. Csere: L. Krivokapics (kapus), Radivojevics 1, Bodó 2, Frimmel 6/4, Bánhidi 6, Garciandía 4, Blonz, Rosta, Molnár R. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

RK Celje PL: Bojic – Gal Marguc, P. Martinovic 5, S. Zabic 2, Ivankovic 3, Mazej 1, Strmljan 4. Csere: Belkaied (kapus), Vlah 4, Suholeznik 1, Cokan 3/1, Knez, M. Janc 4/3, Muhovic. Vezetőedző: Alem Toszkics.

Hétméteres: 5/4, ill. 7/4., kiállítás: 8, illetve 14 perc.

A hazaiak keretéből Mikler Roland, Miguel Martins és Luka Stepancic, a vendégektől Ziga Mlakar hiányzott.

A bajnoki címvédő szegediek támadójátéka viszonylag jól működött a meccs elején, ennek ellenére nem tudtak ellépni a Celjétől, mert a védekezésük ekkor még nem volt kellően hatékony. A találkozó első harmadában kétgólosnál nagyobb különbséget egyik csapat sem tudott kialakítani, pedig a házigazdák a sérülésből visszatért Bánhidi Bencét is bevetették. Előbb egy 4-1-es, majd egy 7-0-s sorozatot produkált a Szeged, utóbbi periódusban 12 percig nem kapott gólt, vagyis a védekezése nagyot javult, és a szünetre megnyugtató előnyt alakított ki.

A második félidő elején a szlovénok elveszítették Ante Ivankovicot, aki megkapta harmadik kiállítását, ezért nem térhetett vissza a pályára. Mirko Alilovic remekelt a hazai kapuban, így tovább nőtt a különbség, a 44. percben már 26-16 volt az állás. A szegediek a biztos vezetés tudatában némileg kiengedtek, ezt egy 5-1-es sorozattal használta ki a Celje, amely kettős emberelőnyben is játszhatott, de nem tudott közelebb férkőzni – szinte végig jobban játszó – ellenfeléhez.

Juan Carlos Pastor: – Mindkét csapatnak jár gratuláció – ellenfelünk fiatal együttes, ám remek kézilabdát játszik, illetve minden meccsen nagyot küzd. Nyomás alatt játszunk, hiszen karácsony előtt még pontokat kell szereznünk a BL-ben. Ez most sikerült, mert összeállt a védelmünk, emellett támadásban is eredményesek tudtunk lenni. A második félidőben jól működött a játékunk, akadtak persze hibák, de általánosságban kimondhatjuk, jó meccset játszottunk. Fontos volt a siker a pontok miatt, de azért is, hogy visszanyerjük a közönség bizalmát, hiszen fontos érték számunkra a támogatásuk.

A két együttes 11. alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a mérleg a Szeged szempontjából két vereség, egy döntetlen, és immár nyolc győzelem. Az öt győzelemmel és egy döntetlennel álló Telekom Veszprém csütörtökön a válogatott Leimeter Csaba csapatát, a horvát PPD Zagrebet fogadja, a két sikerrel és öt vereséggel rendelkező Szeged pedig jövő szerdán Celjébe látogat.

Nyitóképen Bánhidi Bence, fotó: Ujvári Sándor – MTI