Megszerezte első idegenbeli győzelmét a Szedeák

Helyi hírek Ország Sport

Szinte végig vezetve a roppant fontos meccsen, megvan az első idegenbeli győzelme ebben a szezonban az Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdázóinak.

Nyíregyházán a hazaiak még nyeretlenek voltak a forduló előtt, ám a Szedeák is csak egy győzelemnek örülhetett a korábban lejátszott hat bajnoki után. Kerpel-Fronius Balázs és Szatmári Zsombor továbbra sem volt bevethető a keretből.

Bognár Kristóf szerezte a meccs első kosarát, ezt követően pedig felváltva talált be mindkét csapat. 9–6-ot követően egy 7–0-ás futással 13–9-re vezettek a vendégek, amikor időt kért a Nyíregyháza, de 16-15-nél már a hazaiaknál volt az előny. Ebből a mederből Wesley Person mozdította ki a meccset, aki két triplát is bevágott az első negyed végén, így hat ponttal ment a Szedeák, 18–24.

Sőt, Person zsinórban nyolc pontot szerzett, igaz, kihagyott egy büntetőt közben – a vonalról ezúttal is akadtak gondjai a vendégeknek. Sztarovlah triplájával azonban már több mint tíz pont volt az előny, de a félidő végéhez közeledve a Nyíregyháza felzárkózott, az utolsó percre csak négy pont maradt.

34–38-nál előbb Bognár, majd Washington pontjaival végül hatpontos előnnyel mehetett szünetre a Szedeák.

A Nyíregyháza azonban nem adta fel egy pillanatra sem, és többször is vissza tudtak jönni hat, illetve négy pontra. Ekkor azonban mindig akadt valaki, aki előlépett, és a büntetőknél is pontosabbak voltak a vendégek. A végjátékban hiába jött vissza még egyszer négy pontra a Nyíregyháza, Washington majd Bognár büntetőivel lezárta a meccset a Szedeák– ezzel megszerezte első idegenbeli győzelmét.

Folytatás szombaton ismét idegenben, ezúttal a DEAC otthonában.

Nyíregyháza–Naturtex-SZTE-Szedeák 78–86 (18–24, 18–18, 16–21, 26–23)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 8. forduló. Nyíregyháza, 500 néző. Vezette: Benczur, Sörlei, Szilágyi.

Nyíregyháza: PERRY 23/3, Mokánszki, Dickerson 20, Bazsó 9/3 , WILLIAMS 8. Csere: Dolezaj 4, Kass, Kiss, Henderson 14, Szobi. Vezetőedző: Pethő Ákos.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Washington 24/12, Polányi, Sztarovlah 13/6, BOGNÁR 13, ROBERSON 20. Csere: Balogh, Person 10/6, Kovács 4, Filipovics 2. Vezetőedző: Simándi Árpád.

Kipontozódott: Williams (40.), ill. Sztarovlah (35.).

Simándi Árpád: – Remélem, hogy ez a győzelem nagy lökést ad nekünk. Sok hibával játszottunk, ezeket javítanunk kell a folytatásban. Megharcoltunk ezért a sikerért, minden idegenbeli győzelem nagyon fontos idén, remélem, ezzel meglesz az a lökés, ami hiányzott a csapatunknak, ugyanakkor egyértelmű, hogy ennél jobban kell játszanunk a továbbiakban.