Szeged, színház, Egy csók és más semmi

Pénteken Egy csók és más semmi Szegeden – óriásgaléria

Helyi hírek Kultúra Ország

Pénteken mutatják be a Szegedi Nemzeti Színházban Juronics Tamás rendezésében Eisemann slágerekkel teli zenés vígjátékát, az Egy csók és más semmit.

Dr. Sáfrány a válóperes ügyekre szakosodott. Ügyfelei tehetős asszonyok, akik vagy válni akarnak, vagy pont ellenkezőleg, nem akarnak válni. Annie azért keresi fel, mert szeretne elválni idős férjétől tekintve, hogy a nászéjszakáján ­– egyetlen csóktól eltekintve – nem történt semmi. Bár e tényt még orvosi papírokkal is tudnák bizonyítani, megbonyolítja a válást, hogy Annie beleszeret a férje ügyvédjébe.

Sáfrányéknál azonban nemcsak a kliensek, a háziak magánélete is kaotikus. Tecának, a cselédnek, kisbabája született, de az apa kilétét a lány nem hajlandó elárulni, pedig az nem más, mint az ügyvéd fia, Péter, akivel lassan egy éve házasságban él. Dr. Sáfrány faggatózását egyre nehezebben tűrik, ezért időhúzásképpen a telefonkönyvben keresnek apajelöltet.

A zenés vígjáték műfaja mindig közönségsiker Szegeden. Garancia erre Eisemann Mihály zenéje, Halász Imre fergeteges jelenetei és a Szegedi Nemzeti Színház új bemutatóját jegyző rendező-koreográfus, Juronics Tamás neve.

Az előadásban elhangzanak Eisemann Mihály – Zágon István: „Holdvilágos éjszakán” és „Szerelemhez nem kell szépség” című szerzeményei is.

Fotók: Frank Yvette