Szegedért Alapítvány 2021

A Szegedért Alapítvány várja az ajánlásokat a jövő évi díjazottakra és pályázati támogatásokra

Gazdaság Helyi hírek Kultúra Ország

Január 25-ig bárki ajánlhat olyan személyt, aki munkássága, teljesítménye okán méltán lehet a 34 éves civil szervezet fődíjasa vagy a tudományos, művészeti és társadalmi-állampolgári kuratórium díjazottja 2023-ban. A Szegedért Alapítvány hagyományos támogatásaira is január 25-ig lehet pályázatokat benyújtani.

A Szegedért Alapítvány jövőre már 34. alkalommal ünnepli a tudást, a tehetséget, az elkötelezettséget és tiszteleg azok előtt, akiket a szegediek méltónak tartanak az alapítvány fődíjára és kuratóriumi díjaira. Az ország egyik legrégebbi civil szervezete számára a kezdetektől kiemelt fontosságú, hogy a díjazottak olyan személyek legyenek, akiknek teljesítményét nem csak saját szakmai környezetük tartja jelentősnek, hanem a szélesebb közvélemény, a civil közösség is. Olyanok, akikre büszkén mondja minden szegedi: igen, ő a mi városunk értékeit gyarapítja!

Ezért ebben az évben is felkéri a Szeged értékeit fontosnak érző állampolgárokat, civil szervezeteket és intézményeket, hogy ajánljanak olyan személyeket ezekre a díjakra, akik kiemelkednek a város szellemiségének alakításában, tudományos, kulturális, művészeti életének gazdagításában, értékei megóvásában, akik hírt és megbecsülést szereznek városunknak.

A fődíj és a kuratóriumi díjak átadása – korábbi díjazottak, támogatók és az ünnepi közönség társaságában – 2023. március 11-én gálaműsor kíséretében lesz a Szegedi Nemzeti Színházban.

Az ajánlásokat az alapítvány honlapjáról (www.szegedertalapitvany.hu) letölthető ajánlólapon lehet benyújtani január 25-éig az alapítvány titkárságára (6720 Szeged, Klauzál tér 7. fszt. 13. – Wagner Udvar) vagy elektronikus formában a szegedert.alap@invitel.hu email címre.

A Szegedért Alapítvány ezzel egy időben ismét pályázatot hirdet szegedi polgárok és közösségek támogatására, akik tevékenységükkel részt vállalnak a város tudományos, művészeti, kulturális életének gazdagításában, hagyományainak ápolásában, társadalmának alakításában. Pályázati támogatásban részesülhetnek egyének, kutató- és alkotócsoportok, művészeti közösségek, Szeged hírnevét emelő rendezvények, a városhoz kapcsolódó művészeti alkotások és kiadványok.

Az elmúlt több mint három évtizedben egyéni alkotók és művészeti közösségek százait segítette a Szegedért Alapítvány anyagi támogatása céljaik megvalósításában. Az alapítvány három szakmai kuratóriuma ezúttal egyenként 1,2 millió forint, összesen 3,6 millió forint támogatást ítél oda, pályázónként 100-200 ezer forint összegben.

A pályázat részleteiről a Szegedért Alapítvány honlapján (www.szegedertalapitvany.hu) lehet tájékozódni. A 2023. január 25-éig beérkező pályázatokat a kuratóriumok február 28-áig bírálják el, a támogatott pályázatok listája nyilvánosságra kerül.

Nyitóképen a tavalyi díjazottak, fotó: Frank Yvette