Trolibaleset

Hivatalos: ketten súlyosan, ketten könnyebben sérültek az esti szegedi trolibalesetben

Gazdaság Helyi hírek Rendőrség

Kedd este 19:47 perckor az 5-ös vonalon Körtöltés utca irányába közlekedő járművezető a diszpécser szolgálatnak jelezte, hogy a Tisza Lajos krt – Károlyi utca kereszteződésében ütközött a Klinikák irányába tartó járművel. Az ütközésben 4 utas megsérült, közülük 2 könnyű, 2 súlyos sérülést szenvedett – írta sajtóközleményében az Szegedi Közlekedési Társaság.

A sérültek jelenlegi állapota után érdeklődtek, de ilyen információt csak a közvetlen hozzátartozóknak adhat ki bármely egészségügyi intézet, így az SZKT sem tud többet. A helyszínen rendőri helyszínelés és az esetnek megfelelő intézkedések történtek.

A trolibaleset után csak 11 órakor állt helyre a forgalmi rend Szegeden

– Társaságunk szakemberei azonnal, már a helyszínen megkezdték az eset kivizsgálását. A baleset körülményeinek pontos megértéséhez szakértő bevonását is igénybe vesszük, illetve a járművön működő kamerák felvételeit is felhasználjuk – hangsúlyozták.

A helyszín 22.00 órakor a műszaki mentést követően felszabadult, és a forgalom a teljes útszakaszon helyreállt. (Ezt az időpontot több forrás is inkább 23 órára tette. A Szerk.) Az anyagi kár mindkét járműben jelentős, ennek pontos felmérése jelenlegi is tart, a felelősség megállapítása a vizsgálatok lezárása után lehetséges.

– Társaságunk sajnálja a történteket és a sérülteknek jobbulást kívánunk. A vizsgálat pontos eredménye alapján a hasonló esetek elkerülését biztosító döntéseket, illetve intézkedéseket fogunk meghozni – írta közleményében Knezevics Viktor, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója.

Nyitókép: Cservenák Zoltán – szeged.hu