Prezentációs Olimpia

Már a második Prezilmpiát rendezte az SZTE Gazdaságtudományi Kara

Egyetem Európa Gazdaság Helyi hírek Ország

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, az SZTE Junior Akadémia és a szegedi Ezabeszéd Toastmasters Retorika Klub a tavalyi siker után 2022-ben ismét megrendezte a Prezilmpia Junior versenyt.

Az alapítók egy olyan versenysorozat folytatását tűzték ki célul, ahol középiskolások hozzáértő mentorok segítségével, támogatást és segítséget kapva készülhetnek fel egy előadásra, melynek témája: „Energia – Piac – Gazdálkodás” – vagyis a fiatalok saját szemszögükből mutathatták be napjaink egyik legnagyobb gazdasági és politikai kihívását november 30-án Szegeden.

A versenyen indulhatott minden, a meghívott középiskolában tanuló diák 9.-től 12. évfolyamig. A zsűri a 9.-10. és a 11.-12. évfolyamos tanulók prezentációit külön, két korcsoportban értékelte, és az első helyezettek 40 ezer forint, a másodikak 26, a harmadik helyezettek 17 ezer forint díjazásban részesültek. Emellett a jelenlévők is szavazhattak a nap legjobb előadójára, aki egy 10 ezer forintos közönség-díjban részesült.

A 9-10. évfolyamon Horváth Márton, a 11-12. között Bíró Leona volt a legjobb, utóbbié a közönségdíj is. A Pro Talentis különdíját Horváth Jázmin és Lénárt Csongor kapta, a Retorika Junior klubét pedig Nyári Márk és Brachna Boglárka.

Korábban a döntőbe korcsoportonként 6-6 versenyző jutott, magyarországi és vajdasági középiskolákból (Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium, Hódmezővásárhely; Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, Szeged; Kőrösy József Közgazdasági Technikum; Békéscsabai SZC Széchenyi István Közgazdasági Technikum és Kollégium; Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium, Hódmezővásárhelyi SZC; Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, Zenta).

Fotók: Frank Yvette