OTP Bank Pick Szeged, kézilabda, mérkőzés, Kielce, Bajnokok Ligája

Hullámzó mérkőzésen veszített itthon az OTP Bank – PICK Szeged

Európa Helyi hírek Ország Sport

Az OTP Bank – PICK Szeged hazai pályán három góllal, 28–31-re kikapott a lengyel Lomza Industria Kielce ellen a Machineseeker Bajnokok Ligája B csoportjának rangadóján.

OTP Bank – PICK Szeged – Lomza Industria Kielce (lengyel) 28–31 (13–16)
Machineseeker Bajnokok Ligája, B csoport, 9. forduló. Szeged, PICK Aréna, 6500 néző. Vezette: Erdogan, Özdeniz (törökök).

OTP Bank – PICK Szeged: Alilovic – Bombac 6, Tönnesen, Mackovsek, Bánhidi 3, Bodó 2, Frimmel 1/1. Csere: Sostaric 1, Gaber 2, Garciandía 4, Martins 5, Szita 1, Radivojevics, Blonz 3/2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Lomza Industria Kielce: Wolff – Moryto 8/4, Rémili 2, Karacic 3, Tournat 5, Sicko 2, Nahi 5. Csere: Kornecki (kapus), Gebala, Sanchez-Migallon, Wiaderny, Thrastarson 2, D. Dujshebaev 2, Karaljok 2, A. Dujshebaev. Vezetőedző: Talant Dujshebaev.

Hétméteres: 5/3, ill. 4/4. kiállítás: 2, ill. 6 perc.

Szenzációs élőkép jelentette az OTP Bank – PICK Szeged és a lengyel Lomza Industria Kielce mérkőzésének felvezetésében a csúcspontot: a kispadokkal szemközti lelátó egyik felén a magyar, a másikon a lengyel zászló rajzolódott ki, hiszen mindenki tudja: „lengyel, magyar – két jó barát”. A kezdés előtt a két vezetőedző, Juan Carlos Pastor és Talant Dujshebaev kedélyesen beszélgetett a kispadon, miközben a csapatok melegítettek a Machineseeker Bajnokok Ligájában a hét meccsének kinevezett találkozóra.

A vendégek kezdtek jobban, Tournat szerzett vezetést, amit Bodó hamar kiegyenlített, ám a hatodik percre így is 2–6 állt az eredményjelzőn. Pastor időt kért, majd Frimmel és Bánhidi góljaival került közelebb ellenfeléhez az OTP Bank – PICK Szeged néven első BL-meccsét játszó hazai együttes (4–6). A Kielce hamar megmutatta, miért áll remekül a csoportban, 6–10-nél újra néggyel vezettek, majd a 20. percben, 8–12-nél is ennyi volt a különbség.

Szegedi oldalon Bodó járt ekkor két gólnál, a további hat találaton hat különböző játékos osztozott.

Frimmel kimaradt büntetője rosszkor jött, a túloldalon a fiatal Thrastarson talált be (8–13). A 23. percben egy ártalmatlan szituációban, egy kitámasztásnál Thrastarson súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett – innen is jobbulást kívánunk neki. A sokkból a szegediek jöttek ki hamarabb, Martins két találatával 11–13-ra zárkóztunk fel. Dujshebaev időt kért, ám nem tört meg a hazai lendület, Alilovic védéseivel és Garciandía találatával egy gólra csökkent a különbség, majd jött Bombac, aki 13–13-nál ki is egyenlített. A félidő végén viszont három lengyel gól született, így 13–16-os állással vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején is Tournat lőtte az első gólt, Bombac közelről válaszolt. Szlovén irányítónk ezt követően még kétszer betalált, majd Bánhidi is eredményes volt (17–19). A 40. percben is kettő volt a különbség, Bánhidi, majd Blonz góljaival lett 19–21. Aztán a Kielce pillanatai következtek, a francia légiósok közül előbb Nedim Remili, majd Dylan Nahi talált be (19–23).

A második félidő felénél négy gól volt tehát a szegedi hátrány.

Jött Martins duplázása, majd Nahi lőtt gólt egy labdaszerzés végén. A szegedi együttes hét mezőnyjátékossal támadott, ám hibázott, egy labdaszerzés után így Moryto könnyű gólt szerzett. Ötre hízott a különbség, amit Blonz hetese csökkentett az 52. percben (22–26). Daniel Dujshebaev találatára ismét egy Blonz-hetes érkezett, majd Sostaric kapott kétperces kiállítást, ami a legrosszabbkor érkezett. Moryto is eredményes volt a vonalról, 23–28-nál visszaállt az ötgólos differencia. A meccs utolsó öt percében sikerült ugyan közelebb kerülni, hiszen 25–30-ról pillanatok alatt 28–30 lett Martins, Gaber és Szita góljaival, ám egyenlíteni már nem sikerült, így 28–31-re a Kielce nyerte a hét meccsét.

Az OTP Bank – PICK Szeged számára még van egy BL-találkozó idén: december 14-én, jövő szerdán a norvég Elverum otthonában zárul a 2022-es év nemzetközi része.

Juan Carlos Pastor: – Gratulálok a vendégeknek a győzelemhez, egyben sajnáljuk Haukur Thrastarson sérülését, gyors felépülést kívánunk neki. Védekezésben akadtak gondjaink, különösen a beállókkal szemben nem boldogultunk, ennek ellenére volt lehetőségünk felzárkózni, 13–13-nál kiegyenlítettünk. Utána elrontottunk egy hetest, majd kaptunk három gólt, ez döntőnek bizonyult. A második játékrészben szaladtunk az eredmény után, de nem jártunk sikerrel, kulcshelyzetekben hibáztunk. Tanulhatunk a meccsből, tanulnunk is kell, próbálunk javulni. Kell még pontokat gyűjtenünk, hogy ott lehessünk az egyenes kieséses szakaszban.

Imanol Garciandía: – Szoros meccs volt, mert bár jobban kezdtek, fel tudtunk zárkózni az első félidő vége felé. Itt az utolsó percekben három gólt is kaptunk, ez döntőnek bizonyult. A második játékrész eleje fontos lett volna, ám nem tudtunk közelebb kerülni, hátrányból pedig nehéz a hajrában fordítani. Jobban játszottunk, mint Lengyelországban, ám ez sem volt elég.

Talant Dujshebaev: – Mindenekelőtt gratulálunk Szeged városának a csodálatos arénához! Tudtuk, hogy veszélyes ellenfél a Pick, de sikerült nyernünk, így boldogok lehetünk. Külön öröm, hogy a nézőket is ki tudtuk szolgálni, jól szórakozhattak. Juan Carlos Pastor ellen mindig hatalmas élmény játszani, a világ egyik legjobb edzője, sok sikert kívánok neki.

Dylan Nahi: – Sosem könnyű Szegeden pályára lépni, ezt tudtuk. A sikerünk kulcsának azt tartom, hogy amikor szorossá vált a meccs, koncentráltak voltunk, jó döntéseket hoztunk.

Gyúrós István/pickhandball.hu

Fotók: Frank Yvette