vándorbölcső

A Nyilas-család kisfiát, Miklóst ringatja majd a szegedi vándorbölcső

Gazdaság Helyi hírek Kultúra

Évek óta hagyomány, hogy a Három Királyfi és Királylány Mozgalom, valamint a Somogyi-könyvtár együttműködésében – ameddig szükség van rá – új kis lakójához kerül az a vándorbölcső, amely már több család legkisebbjeinek szolgált fekhelyül.

A mozgalom szegedi csoportja által meghirdetett vándorbölcső arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy egy gyermek születése nem csak a családnak öröm és felelősség, a nagyobb közösség számára is érték.

Egy pici baba igen gyorsan megnő, a bölcső így csak pár hónapig lehet az övé, ezért is várja időről időre új lakóját a vándorbölcső, amelynek tulajdonosát azok közül a családok közül választják ki, akik a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom szegedi csoportjának Facebook oldalán közzétett, vagy a Somogyi-könyvtárban kitölthető űrlapon beküldik pályázatukat.

Ezúttal a bölcső egy olyan családhoz kerül, akik támogatásukkal, munkájukkal régóta részt vesznek a Mozgalom életében.

December 17-én, szombaton új otthonába került a vándorbölcső, amely az elkövetkezendő hónapokban jó szolgálatot tesz majd a szegedi Nyilas családnak. A házaspár kisfia, Miklós januárban érkezik. A leendő édesanya, Nikolett a szegedi Karolina Óvodában óvodapedagógus. Férjével, Szabolccsal együtt elmondták, bár több bababoltot bejártak, sehol nem láttak ilyen egyedi, kézi készítésű bölcsőt, így nagyon örülnek, hogy kisfiukat a vándorbölcsőben ringathatják majd.

Nikolett és Szabolcs a bölcsőt a Három Királyfi Három Mozgalom szegedi csoportjának képviseletében Gesztes Olymiától és Sikaláné Sánta Ildikótól, a Somogyi-könyvtár igazgatójától vehették át.

Hegedűs Réka

Fotók: Somogyi-könyvtár