Nyílt napot tartott az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar

Egyetem Helyi hírek Kultúra Ország

Pénteken délelőtt tartott nyílt napot a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara a Boldogasszony sugárút 6 szám alatti főépületben.

A leendő hallgatókat, érdeklődőket Forró Lajos közkapcsolati dékánhelyettes köszöntötte, a  legfőbb felvételi határidőket és a kari feltételeket Császár-Faragó Zita, a Tanulmányi Osztály vezetője ismertette. A jogszabály által előírt minimum pontszám  megszűnik, de minden szakon lesz egy ponthatár, amely alatt nem lehet bekerülni. Fontos, hogy a felsőoktatási jelentkezés határideje február 15, a tanító és az óvodapedagógus szakokra jelentkezők számára február 6-ra és 7-re hirdették meg az úgynevezett előalkalmassági vizsgát.

A rendezvényen a leendő hallgatóknak – nagyon sokan voltak – bemutatkozott egyebek között a Teleki Blanka és az Eötvös Loránd Kollégium, a hallgatói önkormányzat, a Testnevelési és Sporttudományi, a Nemzetiségi, a Gyógypedagógus-képző, a Művészeti, a Szakképzési, Felnőttképzési és Tudásmenedzsment, az Alkalmazott Pedagógiai és az Alkalmazott Egészségtudományi és Környezeti Nevelés Intézet is.

Fotók: Frank Yvette