Algyői horgásztó

Tisztújításra készülnek az algyői horgásztársak

Gasztro Gazdaság Helyi hírek Ország Sport

Eltelt öt esztendő, január 29-i közgyűlésén új tisztségviselőket kell választania az Algyői Természetvédő Horgászegyesületnek, mert a mostaniak megbízatása lejárt.

A tisztújítás úgy zajlik, hogy a tagok átgondolják, kiket látnának szívesen a tisztségekben, esetleg ők maguk vállalnának-e valamilyen feladatot. A “hivatalban lévők” is átgondolják, vállalják-e továbbra is a munkát. Minden tisztségre lehet több jelölt is, és a közgyűlés nyílt szavazással dönt a személyekről, ahogyan korábban is tette – olvasható a körlevélben, amelyet Bakos András jegyez. Az egyesület vezetősége ugyanis  őt kérte fel a a jelölőbizottsági elnökének, ahogy a korábbi két alkalommal is.

Azt, hogy a tagság kiket jelölne, Algyőn a jelölőbizottság dolga megkérdezni – az 5 és a 10 évvel ezelőtti tisztújítások idején ezt a bizottságot a közgyűlés választotta. Most, a korábbi koronavírus-járványra való tekintettel, a vezetőség jelölte ki.

– Arra kérem a tisztelt horgásztársakat, hogy ha a tisztújítással kapcsolatban javaslatuk, ötletük van, tehát jelölnének valakit valamely posztra, vagy maguk vállalnának feladatot, jelentkezzenek! Hívjanak föl, küldjenek e-mailt – írja a jelölőbizottsági elnök, aki meg fogja kérdezni a most hivatalban lévő tisztségviselőket is, hogy vállalnák-e újabb öt évre a munkát.

A 06 30 998 3323-as számon, illetve a bakos.andras.t@gmail.com e-mail-címen január 29-re az alábbi tisztségekre várják a jelöléseket:

elnök, elnökhelyettes,  gazdasági felelős,  víz- és környezetvédelmi felelős,  horgászmester,  felügyelőbizottság (három taggal), fegyelmi bizottság (három taggal).

Azt, hogy mi a feladata e tisztségek betöltőinek, az algyőiek alapszabálya leírja a 16–21. paragrafusig.