vasútvillamos

Sűrítik a járatokat, húsz percenként is jár majd a TramTrain

Gazdaság Helyi hírek Ország

December 11-én számos vasútvonalon új menetrendet vezetett be a MÁV-Volán-csoport. A szokásosan december második vasárnapjára időzített menetrendváltást folyamatosan felülvizsgáltatja vasúttársasággal a szakminisztérium.

Hazánkban és a térségben is kuriózumnak számító, Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő vasútvillamosokat a korszerűségüknek és a megbízhatóságuknak – kiemelkedő, csaknem 97 százalékos a pontossági mutató – köszönhetően egyre többen választják.

Az utasok megszerették a TramTrain-rendszert, próbaüzemének kezdete óta már közel egy millióan vették igénybe. Egy újabb bővítés, menetrendi fejlesztés pedig még inkább kedvez a térségben élőknek, és várhatóan növekedni fog a vasútvillamos népszerűsége.

Február 4-től a munkanapok reggeli és délutáni csúcsidőszakában 20 percenként közlekedjenek a TramTrain-járatok, ezáltal még több utas szokhat át a közúti közlekedésről a kötött pályára. Szegedről Hódmezővásárhelyre munkanapokon 5:20-tól 8:20-ig és 13:20-tól 17:20-ig, Hódmezővásárhelyről Szegedre pedig 5:50-től 8:27-ig és 13:30-tól 17:27-ig járnak 20 percenként a vasútvillamosok.

8:35-kor és 17:25-kor Szeged vasútállomás és Szeged-Rókus között is közlekedik TramTrain betétjárat. A másik irányban Szeged-Rókusról 5:50-kor és 13:45-kor fog indulni új járat Szeged vasútállomásra.
A sűrítés miatt a Szeged és Békéscsaba közötti személyvonatok menetrendjét nem kellett megváltoztatni, azok továbbra is a már megszokott időben indulnak.

Pontosan egy éve jár Szeged és Hódmezővásárhely között a TramTrain

A változó TramTrain-menetrendhez igazodóan Hódmezővásárhely térségét érintően egyes autóbuszjáratok indulási idejének kismértékű módosítását tervezi a Volánbusz a kedvezőbb csatlakozások biztosítása érdekében. Továbbá egyes, a reggeli és éjszakai peremidőszakban Mindszent és Szentes irányába meghirdetett járatok Hódmezővásárhely belterületén módosított útvonalon – Dr. Rapcsák András út–Szántó Kovács János utca–Jókai utca – közlekednek várhatóan. A buszok módosított menetrendjéről hamarosan a társaság honlapján tájékozódhatnak az utasok.

Nyitókép: Frank Yvette