Pick edzés

Közeledik a Kiel elleni hazai BL-meccs, edzésbe állt a Pick Szeged egy része

Európa Helyi hírek Ország Sport Világ

Február 16-án 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a THW Kiel együttesét fogadja hazai pályán OTP Bank-PICK Szeged – ez lesz 2023-ban az első szegedi találkozója a csapatnak.

Közeledik 2023 első hazai meccse. Február 16-án 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a német rekordbajnokot, a THW Kielt fogadj majd a PICK Arénában a vendéglátó. A THW lesz az első külföldi csapat, amellyel másodjára találkoznak egyéves új otthonukban – az Aréna nyitómeccsén 30-26-ra nyertek a vendégek

Miközben a világbajnokság zajlik, addig az itthon lévő keret mindennap keményen edz. Ez sem véletlen, hiszen február 3-án 18 órakor Abonyban, a Cegléd ellen már bajnokit játszik az OTP Bank-PICK Szeged. Utána február 9-én a dániai Aalborgban a Bajnokok Ligájában, majd február 11-én a Budakalász otthonában szerepelnek.

Három idegenbeli meccsel indul tehát a 2023-as év, majd jön a várva várt Kiel elleni csata.

Csütörtökön bővül a keret, visszatér a három szlovén válogatott, Dean Bombac, Borut Mackovsek és Matej Gaber, a szerb Bogdan Radivojevics és a portugál Miguel Martins, számukra ugyanis véget ért a világbajnokság.

Összesen hét OTP Bank-PICK Szeged-játékos folytathatja a küzdelmet a svéd–lengyel közös rendezésű világbajnokságon. A magyar nemzeti együttesben öt  – a kapitány Mikler Roland, Bándhidi Bence, Bodó Richárd, Szita Zoltán és Rosta Miklós – kézilabdás, a norvégban Alexander Blonz, a spanyolban Imanol Garciandía kaphat még szerepet.

Az biztos, hogy lesz olyan PICK játékos, aki éremért csatázik majd, hiszen a norvégok szerda 18 órakor Gdanskban a spanyolokkal néznek majd farkasszemet, így a győztes a legjobb négy közé kerül.

A magyarok a svédek mögött a második helyen jutottak tovább a középdöntőből.

Szerda 18 órakor immár Stockholmban Dánia lesz az ellenfél. A dánok 2021-ben és 2019-ben is megnyerték a vébét, remek csapat, de a magyarok az elmúlt két meccsen nyertek, így önbizalommal várják a szerdai találkozót.

A szerdai negyeddöntő párosítása
18.00: Dánia–Magyarország, Stockholm (Élőben: M4 Sport)
18.00: Norvégia–Spanyolország, Gdansk (Élőben: m4sport.hu)
20.30: Franciaország–Németország, Gdansk (Élőben: M4 Sport)
20.30: Svédország–Egyiptom, Stockholm (Élőben: m4sport.hu)

Képek a keddi edzésről, fotó: Frank Yvette