Szeged, kolbásztöltés, verseny, kolbász, régi híd

Böllérnapot rendeznek szombaton Petőfitelepen

Gasztro Helyi hírek Party Zone

Immár kilencedik alkalommal rendeznek szombaton délelőtt Petőfitelepen böllérnapot és farsangi mulatságot a művelődési ház udvarán. A kísérőprogramokban gazdag, mindig jó hangulatú télbúcsúztatón az is kiderül, ki lesz a városrész legszebb böllére.

A csapatokra az a feladat vár, hogy elkészítsék a városrész legfinomabb kolbászát, amihez sátrat, asztalt, padokat és öt kiló darált húst biztosítanak a szervezők.

Lesz jelmezverseny, arcfestés, fánkkóstoló, a gyerekeknek kézműves foglalkozás – és ha már ilyen sokan összegyűlnek, eltemetik a telet is. A legszebb bölléren túl megválasztják legjobb pálinkát – ebből sosincs hiány és az újságírót is gyakran kínálják -, és az kiderül, ki tud a legjobban röfögni.

Az idén először otthonkaversenyt is szerveztek, hogy méltó emléket állítsanak a hatvanas-hetvenes évek ikonikus ruhadarabjának. Az ötletet nagy valószínűséggel a “szomszédból” vették, ott a Szatymazi Őszibarack Fesztivál és Falunap egyik legszokatlanabb, legeredetibb és talán leginkább várt programpontja volt az otthonka divatbemutató és kiállítás.

Otthonkákból rendeztek kiállítást Szatymazon

Nyitókép: Frank Yvette