Szeged, Petőfitelep, Böllérnap, kolbász, télűzés, farsang, otthonka, grill

Szeles, de jó hangulatú böllérnapot rendeztek Petőfitelepen

Gasztro Gazdaság Helyi hírek Party Zone

Immár kilencedik alkalommal rendeztek szombaton Petőfitelepen böllérnapot és farsangi mulatságot a művelődési ház udvarán, a nagyteremben és a színpadon.

A kísérőprogramokban gazdag, ezúttal is jó hangulatú eseményen már egész korán lehetett enni, a sült vér gyorsan elkészült, de már frissen töltött és sütött kolbász is lehetett kóstolni 10 óra előtt.

A csapatokra az a feladat várt, hogy elkészítsék a városrész legfinomabb kolbászát, amihez sátrat, asztalt, padokat és öt kiló darált húst biztosítottak a szervezők.

Találkoztunk régi ismerősökkel, egyebek között a Sógorok italbolt csapatával, ők elmaradhatatlan kellékei ennek az eseménynek, ahogy Szabó Sándor, honatya és Szénási Róbert önkormányzati képviselő is.

Zsűriként Puskás László, Farkas Lili és a két említett képviselő hirdette ki az eredményt a kolbászversenyben.

1. Vadászok csapata (Vörös László, Simon Tünde, Ábrahám Attila, Vörös Henrik, Vörös László)
2. KolbÁszok csapata (Korom János, Korom Dávid, Bene Róbert, Korom Tamás, Fehér Katalin)
3. Töltősök csapata (Háló György, Hálóné Erika, Inokai István, Inokai Nikolett, Kopp Kriszta)
Közönségdíj: Petőfitelepi Baráti Kör (Csíszár Katika, Laczi József, Lacziné Rohács Ágnes, Bánfiné Adorján Mária, Tari Józsefné)

Az idén először otthonkaversenyt is szerveztek, hogy méltó emléket állítsanak a hatvanas-hetvenes évek ikonikus ruhadarabjának. Ez igen jól sikerült, a városrész közösségi oldalán már korábban hangoltak erre. A színpadot ellepték az otthonkában táncoló, éneklő hölgyek, lányok, asszonyok, nagymamák. Az otthonkaversenyt végül Farkas Rozália és Kovács Gabriella nyert meg.

A pálinkában gazdag, jó hangulatú télbúcsúztatón megválasztották a városrész legszebb böllérét, a jelölteknek tánctudásukat is meg kellett mutatniuk a jó helyezés reményében. A címet idén holtversenyben Vörös László és Kiss Péter kapta – köszönet a győztesek neveiért a szeged.hu-nak.

Fotók: Frank Yvette