Szeged, SZTE, TIK, fotókiállítás, Dr. Bene Tamás

Sajtónapi reggeli és fotókiállítás megnyitó a TIK-ben

Egyetem Helyi hírek Kultúra Ország

A Szegedi Tudományegyetem nemzetközi és közkapcsolati igazgatóságának fotóriporterei kiállításon mutatják be legszebb alkotásaikat az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban, az Ady téren.

A kiállítást Dr. Bene Tamás nemzetközi és közkapcsolati igazgató nyitotta meg kedd délelőtt és az alkalmat praktikusan összekötötték egy sajtóreggelivel, ami lényegében ebédig tartott. A házigazda eltekintett az ilyenkor szokásos beszédtől és csak röviden szólt arról, hogy a laboroktól a műtökig „titkos” egyetemi helyiségek tárulnak fel fotóriporter kollégáinak objektívjén keresztül.

Ahova az átlagemberek csak a Kutatók Éjszakáján nyerhetnek betekintést, ott hétköznapi vendégek az egyetem újságírói és fotósai. Az SZTE NKI hírszerkesztőség feladata, hogy megörökítsen minden fontos pillanatot az intézmény életében, amelyekről az intézmény honlapján megjelenő cikkekben, közleményekben, az NKI által kiadott magazinokban olvashatunk.

A kiállítás tavaly az Őszi Kulturális Fesztiválon mutatkozott be, a tárlatot a magyar sajtó napja előtt nyitották meg újra, néhány friss képpel kibővítve, és kiegészítve az egyetemi sajtó történetét bemutató plakátokkal.

A sajtóreggeli az újságírók “hibájából” tartott délig, ami egyrészt annak köszönhető, hogy régen látott kollégák találkoztak és beszélgettek, másrészt a házigazdákat nem sikerült ideje korán kienni és -inni a készletből.

A legkitartóbb az egykori délmagyarosok csapata volt. Plusz fél órát mindenképpen Darvasi László rovására kell írni, aki a rendezvény vége felé hívatlanul toppant be, ha már éppen Szegeden járt, és aki már annyira pesti, hogy elsőre nem is tudta hirtelen, hol van a TIK…

Fotók: Frank Yvette