Pick Szeged

Négy közé jutott a PICK Szeged a Magyar Kupában

Helyi hírek Ország Sport

Magabiztos győzelemmel (41-28) harcoltuk ki a továbbjutást a Magyar Kupában, így bejutottunk a győri négyes döntőbe.

OTP Bank – PICK Szeged – Fejér-B.Á.L. Veszprém 41–28 (19–16)
Férfi kézilabda, Magyar Kupa, negyeddöntő. Szeged, Pick Aréna, 1180 néző. Vezette: Ónodi, Őri.

OTP Bank – PICK Szeged: Mikler – Sostaric 1, Stepancic 3, Bombac 1, Rosta 2, Bodó 3, Frimmel 5/1. Csere: Alilovic (kapus), Tönnesen 2, Martins 1, Radivojevics 8/1, Szita 3, Radvánszki 2, Garciandía 3, Mackovsek 4. Blonz 3, Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. – Preszter 2, Szatmári 3, Szrnka, Machác 2, Bugyáki, Molnár B. 1. Csere: Kaiser (kapus), Csizmadia 1, Éles Zs. 4, Fercsik 4, Seregi 2, Rubos, Vetési 3, Gál D. 6. Vezetőedző: Konkoly Csaba.

Hétméteres: 3/2, ill. 1/0, kiállítás: 6, ill. 6 perc.

Irány Győr! Ott leszünk a Magyar Kupa négyes döntőjében, amelyet április 8-án és 9-én rendeznek. Immár hivatalos a négy résztvevő: az OTP Bank – PICK Szeged,a Telekom Veszprém, a MOL Tatabánya és Dabas várja a hétfői sorsolást, ahol kialakul az elődöntő párosítása.

Nem volt kérdés a győzelem a negyeddöntőben, magabiztosan hoztuk a meccset a Fejér B.Á.L. Veszprém ellen. A vendégek több kulcsjátékosukat is pihentették, így a fiatal vendégcsapat komoly ellenállást nem tudott mutatni.

Számunkra mindenképpen jó hír volt, hogy a Cegléd ellen összeszedett sérülése után Bodó Richárd gólokkal tért vissza a csapatba. Jöttek a Bodó-bombák, amit nagy tapssal köszöntött a szegedi szurkolótábor. A meccs szomorú eseménnyel indult, a #kékek nagy szurkolójára, Németh Lászlóné Ágira tapssal emlékeztünk.

Az első félidőben jól tartotta magát a vendég együttes, így szorosan alakult az első harminc perc. A második félidő elejét alaposan megnyomtuk, pillanatok alatt megléptünk hat találattal, így ezután csak egyetlen kérdés maradt, mekkora különbséggel nyerünk. A vége 41-28 nekünk, 13 gólos siker, ami azt jelenti, hogy készülünk a győri négyes döntőre.

A csapat legközelebb szombaton 17.30-kor a Ferencváros otthonában lép pályára. A meccset az M4 Sport + élőben közvetíti.

Juan Carlos Pastor: – Az a legfontosabb, hogy bejutottunk a legjobb négy közé. Igyekeztem mindenkinek lehetőséget adni és minél több variációt kipróbálni a játékunkban. Örülök, hogy senki sem sérült meg.