Szeged, Toros Pálinkafesztivál, rendezvény, Dóm tér , pálinka

Megkezdődött a Szegedi Toros Pálinkafesztivál

Gazdaság Helyi hírek Ország Party Zone

Csütörtök délután megkezdődött a Szegedi Toros Pálinkafesztivál, az immár 12. alkalommal jelentkező rendezvény egyben a város fesztiválszezonjának nyitánya is.

Március 23-26 között rendezik meg a Dóm téren a Szegedi Toros Pálinkafesztivált. A rendezvény 2009-es születésétől fogva a városi fesztiválszezon nyitóakkordja, ahol hazai húsipari kistermelők, pálinkafőzdék és kézműves gasztronómiai különlegességek legjavával találkozhatnak a kilátogatók.

A gasztronómia és kézműves termékek kiválóságain túl színes programkínálat várja a látogatókat: több év kényszerpihenő után újra életre keltik a hagyományos böllérversenyt.

– Idén is lesz Polgármester Konyhája a Toros Pálinkafesztiválon a szombati napon, 500 hurkával és 500 kolbásszal készülünk. Szeretettel várunk mindenkit a Dóm téren sok-sok finomsággal, koncertekkel, jó kedvvel, barátsággal – írta közösségi oldalán Botka László.

Újjáéled a káposztafőző verseny is, amely során a versenyző csapatok előveszik a féltve őrzött töltöttkáposzta receptjeiket, hogy elnyerjék a zsűri elismerését.

A helyi alternatív művészvilágot is szeretnénk közelebb hozni a közönséghez, ezért graffiti versenyt hirdettek a szervezők. A nevező művészek hatalmas rajztáblákra alkotják meg a „Szeged” témakörű műveiket, valamint szabad témájú művek is születnek majd.

A fesztivál napzáró programjaként a hazai zenei világ számos képviselője szórakoztatja majd a bulizni vágyókat a fesztivál színpadán, de a 4 nap alatt gyerekprogramokkal, vetélkedőkkel és még sok izgalmas meglepetéssel készülnek a kilátogatók számára.

Fotók: Frank Yvette