Szeged, Másodkézből, fotó, Fortepan, kiállítás, Fekete Ház, múzeum, kultura

Másodkézből – fotókiállítás nyílt Szegeden, a Fekete házban

Helyi hírek Kultúra Ország

Új fotókiállítás nyílt csütörtök délután a szegedi Fekete házban: a Fortepan gyűjteményéből válogattak az SZTE-BTK művészettörténet szakos hallgatói. A tárlat apropóját a Hetedhét Hungarikon című tárlat adja, ahol a fotókon szereplő híres emberek tárgyait mutatják be.

A kiállításon egy izgalmas együttműködés eredményét láthatják az érdeklődők. A Móra Ferenc Múzeum és az SZTE-BTK művészettörténet szakos hallgatóinak közös projektjeként jött létre egy különleges fotókiállítás “Másodkézből – Válogatás a Fortepan gyűjteményéből” címmel.

A kiállításon azon híres magyar személyiségek fotóiból válogattak a hallgatók, akiknek a személyes tárgyait műalkotásként láthatják az érdeklődők a Hetedhét Hungarikon című tárlaton, a Fekete ház emeletén. A hallgatók a múzeum munkatársaival együtt hozták létre a fotókiállítást, így betekintést nyerhettek egy tárlat megtervezésének és kivitelezésének folyamataiba.

Rákosi írógépe, Karády kiskanalai, Esterházy szemüvege: Hetedhét Hungarikon a szegedi Fekete Házban

A Móra Ferenc Múzeum hosszú ideje ápol kapcsolatokat a Szegedi Tudományegyetem különböző egységeivel – ez a projekt a múzeumi-egyetemi együttműködések egy újabb fontos eredménye. A kiállítás június 25-ig lesz látogatható.

Fotók: Frank Yvette