Iskolakezdés rendőrrel Madách Iskola

Tízről 15 ezer forintra nő Szegeden a beiskolázási támogatás

Gazdaság Helyi hírek

A járvány után azt hittük, már nem lehet rosszabb a helyzet. A szomszédunkban kitört háború és hazánk gazdasági állapota azonban ránk cáfolt. A rekord léptékű infláció, az élelmiszerárak brutális emelkedése minden családnak komoly kihívást jelent. És bár a kormány még a korábbiaknál is jobban sanyargatja városunkat, mi kötelességünknek tartjuk, hogy segítsünk a szegedi családoknak. Ezért tovább növeltük, még jobban megerősítettük az országban egyedülálló szociális hálónkat. Mert meggyőződésünk, hogy minél nagyobb a baj, annál inkább szükség van a segítségre – írja Botka László.

A polgármester hozzáteszi, Szeged válságálló gazdaságának és összetartó közösségének köszönhetően idén a korábbi 10 ezer helyett 15 ezer forinttal segítik az általános iskolás gyerekek tanévkezdését. A támogatásra minden szegedi gyermek jogosult, ahol a család egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg a nettó 390 ezer forintot.

Kéri, hogy a beiskolázási támogatás iránti kérelmet szeptember 15-ig nyújtsa be mindenki online vagy papíron! Ha van ügyfélkapus regisztrációja, a www.szegedvaros.hu oldalon a „beiskolázási támogatás” elnevezésű elektronikus űrlapot kell kitölteni és beadni. Ha papír alapon szeretné igényét benyújtani, a letölthető dokumentumot töltse ki és postai úton, vagy személyesen juttassa el Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humán Közszolgáltatási Iroda ügyfélszolgálatára (Szeged, Széchenyi tér 11.)

Sok sikert, örömöt, jó egészséget kívánok gyermekének és családjának is az új tanévben! – írja a város első embere.

Nyitókép: Frank Yvette