Szeged, belváros, városháza

Szegedről szóló gyermekkönyvet mutatnak be a Somogyi könyvtárban

Helyi hírek Kultúra

A korábban Szép Magyar Könyv különdíjjal kitüntetett Frida és Gubanc Budapesten című gyerekkönyv folytatódik, Frida és Gubanc Szegeden – címmel.

A Trogmayer Éva – Egervölgyi Lilla szerzőpáros Frida és Gubanc Budapesten című mesés ismeretterjesztő könyve 2023-ban a Szép Magyar Könyv 2022 pályázaton különdíjasa lett.

A folytatásában a két főszereplő, Frida, a szökött kanári és Gubanc, a veréb Szegedre érkezik, ám a nyugodt városnézés helyett különleges kalandok várják őket.

Október 7-én, szombaton a szegedi Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárában 11 órakor interaktív könyvbemutató lesz: fejtörők, meglepetések és sok játék várja a gyerekeket.

A két szegedi szerző, Trogmayer Éva és Egervölgyi Lilla új kötetéhez kapcsolódva októberben kiállítás is nyílik a szegedi Somogyi-könyvtárban.

A kiadó, a HVG Könyvek pályázatot hirdet  5-10 éves, alkotni szerető gyereknek. A felhívás szerint várják a gyereke rajzait és festményeit a kedvenc, vagy legtitkosabb helyein szerzett saját élményeikről “Kedvenc helyem madártávlatból” címmel. A pályázatról a kiadó oldalán lehet tájékozódni.

Fotó: Szeged belvárosának látképe, illusztráció – Frank Yvette- Szegedi Nap