Szeged, Somogyi-könyvtár, Mályvavirág Alapítvány, nőnap, jótékonyság, horgolás, workshop, SisterHook

Sikeres volt a nőnapi mályvavirág horgolás a Somogyi-könyvtárban Szegeden

Helyi hírek

A Somogyi-könyvtár és a Mályvavirág Alapítvány 2024-ben is közösen rendezte meg a Nemzetközi Nőnapot, ennek alkalmából a könyvtár azon női olvasóit, akik 2024. március 4-8. között ellátogattak a Somogyi-könyvtár Dóm téri főépületébe vagy fiókkönyvtáraiba és könyvet kölcsönöztek, a Mályvavirág Alapítvánnyal együttműködve köszöntötték egyedi, kézzel készített, horgolt mályvavirág kitűzővel és tájékoztató szóróanyaggal. Minden, a nőnap alkalmából megszervezett program nagy sikernek örvendett, a jótékonysági mályvavirág horgolás különösképp.

Pénteken délután a SisterHook jóvoltából az érdeklődők mályvavirágot horgolhattak a szervezők útmutatása alapján. A horgolt virágokból kitűző készült, amelyet az alapítvány a későbbiekben prevenciós tevékenysége során hasznosít majd. A horgolási technika elsajátítására sokan voltak kíváncsiak a délután folyamán, a program, amelyen kicsik és nagyok egyaránt részt vettek, sikeresnek bizonyult.

A Mályvavirág Alapítvány az elmúlt években kapoccsá vált a méhnyakrákos nők, az orvosok, a védőnők, a hatóság, a média és a lakosság között. Számos programmal, kezdeményezéssel dolgoznak azért, hogy az egészséges nők tudatossá váljanak a méhnyakrák megelőzésben,
hogy minél többen tisztában legyenek azzal, a méhnyakrák megelőzése legnagyobb részt rajtuk múlik. Mert a méhnyakrák az egyetlen olyan daganatos betegség, ami HPV elleni védőoltással és rendszeres szűrővizsgálatokkal megelőzhető!

Nagyon sokan azonban nem ismerik a lehetőségeket. A Mályvavirág Alapítvány Szegedi Mályvapontja immáron harmadik éve akcióival a nemzetközi nőnapon erre a tudatosságra kívánja felhívni a nők és a férfiak figyelmét, hogy odafigyeléssel, törődéssel, megelőzhető lenne, hogy évente közel 500 nőt elveszítsünk emiatt a betegség miatt.

A mályvavirágot az érett nő virágaként választotta az Alapítvány szimbólumának, mely szívós, kitartó és nagyon szép virág, olyan, mint a női lélek. Csak van, hogy szirmaink megsérülnek.

Fotó: Frank Yvette