Meghalt egy ember egy csepeli lakástűzben

Helyi hírek

Kigyulladt egy lakás Csepelen szombat reggel, a tűzben egy ember meghalt. Később az ingatlanban újra tűz keletkezett – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-vel.

Mukics Dániel tájékoztatása szerint a Puli sétányon lévő négyemeletes társasházhoz három járművel vonultak a tűzoltók. A tűz az egyik második emeleti, bútorokkal és tárgyakkal telezsúfolt lakásban keletkezett, itt találták meg az ötvenes éveiben járó férfi holttestét – ismertette, hozzátéve, hogy egy tizenkét négyzetméteres szobában öt négyzetméteren ágy és környezete izzott, az egész lakás füsttel telítődött.

A tűzoltók a beavatkozás idejére harminc embert kísértek ki a társasházból, az oltás és a ház átszellőztetése után az ott élők hazatérhettek, az épület lakható maradt – közölte a szóvivő.

A tűz keletkezési okának feltárására a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít.

Mukics Dániel arra hívta fel a figyelmet, hogy a nagyobb tüzek és tragédiák füstérzékelővel megelőzhetők, mert az a tűz keletkezésekor azonnal hangosan sípolni kezd.

Kiss Ádám, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a lakás újra kigyulladt a helyszíni szemle és a tűzoltók helyszínről történő levonulása után. A visszagyulladás körülményeit is vizsgálják a tűzvizsgálati eljárás során – közölte.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szombat délután a honlapján arról tájékoztatott, hogy kigyulladt egy társasházi lakás Budapest XXI. kerületében. A fővárosi hivatásos tűzoltók légzésvédelemben oltották el a lángokat. A beavatkozás idejére húsz embernek kellett elhagynia az épületet.

A lakók azóta már visszatértek otthonukba – írták.