Ópusztaszer, Borszűrő Szent Mihály és Iparosok Napja, Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, hagyomány, népművészet, népviselet, néptánc

Tovább tart nyitva az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Helyi hírek

Később kezdődik a téli szünet az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A Rotundában és a Látogatóközpontban található kiállítások mellett, a Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény novemberben még látogatható lesz, valamint folytatódik a nagy sikernek örvendő Kalandos Emlékhely programsorozat is.

A novemberi időszakban a legfontosabb változások egyike a nyitva tartásban lesz, ugyanis ebben a hónapban 10 és 16 óra között várják a látogatókat az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba. A másik fontos változás, hogy már nem csak kívülről csodálhatják meg a skanzen épületeit az érdeklődők, ugyanis azok novemberben nyitva lesznek a vendégek előtt. A központi múzeumépület, a Rotunda pedig változatos kiállításokkal várja az érdeklődőket a Feszty-körképtől kezdve a vadászati kiállításig.

Kiállítások a Rotundában:

Földszint

  1. A honfoglaló magyarok – Fikció és valóság
  2. Feszty-körkép

Félemelet

  1. „Szerét ejtették” című Emlékparktörténeti kiállítás

1. emelet

  1. Államalapítás

2. emelet

  1. Promenád 1896 – Kisváros
  2. „Ilyet nem látott a Kárpát…” – Így készült a Feszty-körkép
  3. Promenád 1896 – Nagyváros
  4. Multimédiás játszótér

3.  emelet

  1. Kincsek a földből – Régészet és numizmatika
  2. Csengelei kunok ura és népe
  3. Őseink arcai
  4. A szegedi paprika gyártásának története
  5. „Vár állott, most kőhalom” – Várak és csaták a középkori Magyarországon

Árpád-terem

  1. Csongrád-Csanád Vármegyei Vadászati Múzeum és Emlékhely

A Látogatóközpontban kellemes környezetben, a Szeri Kávézóban frissülhetnek fel az oda látogatók. Ebben az épületben található a vetítőterem is, ahol a Szer története és Magyarország történelme című, 3D-s technológiával készült alkotásokat tekinthetik meg. Emellett az időszaki tárlat a „Zsip-zsup kender zsup…”, a kender 1000 éve, valamint „A Magyar Királyság vármegyéinek címerei (1881-1920)” című kiállítás is látogatható lesz.

Jegyinformáció:

Az Emlékparban az aktuális belépőjegyárak érvényesek. A jegyeket online is megvásárolhatják az érdeklődők a webshopon keresztül, melyet a linkre kattintva érhetnek el: http://opusztaszer.jegy.eu/

Figyelem! 10% kedvezmény jár a Csongrád-Csanád vármegyei lakosok számára (lakcímkártyával igazolva) a Belépőjegyből, Feszty jegyből vagy Extra jegyből!

Nyitva tartás:

Az Emlékpark 10 órától 16 óráig tart nyitva novemberben. Első időpont a Feszty-körkép és 3D-s filmvetítés megtekintésére: 10:30. Utolsó időpont a Feszty-körkép és a 3D-s filmvetítés megtekintésére vonatkozóan: 15:30.

Fotó: Frank Yvette