A Sándorfalvi Ipartestület idén már 3. alkalommal szervezi meg a jótékonysági főzését Sándorfalva adventi vásárán. Idén december 15-én 16 órától fognak töltöttkáposztát, gulyáslevest, forralt bort és alkoholmentes puncsot kínálni, az adománykassza bevételéből pedig egy helyi, nyolcadikos, szakmát választó diákot fognak támogatni.
A Sándorfalvi Ipartestület vállalkozói azt tapasztalják, hogy egyre kevesebb a szakmájukban az utánpótlás, ugyanis továbbtanuláskor egyre kevesebb diák választ szakiskolát. Ahhoz, hogy ezt mégis elősegítsék, 3 éve megalapították az Id. Siska Antal Pályaválasztási Díjat.
Ennek keretein belül minden tavasszal egy olyan sándorfalvi, nyolcadikos diákot választanak ki, aki továbbtanuláskor szakmát választ. A díja pénzjutalom, amit az általa választott szakma elsajátításához szükséges eszközökre (például szerszámok, munkaruha, tankönyvek és így tovább…) költhet. Ehhez a pénzjutalomhoz fog hozzájárulni a december 15-én megrendezett jótékonysági konyha. Hogy minél több embert vonzanak, igazán különleges tálalást választottak mindehhez.
Az első világháború korából származó gulyáságyúból fogják kínálni az ételeket és italokat. A helyszínen adománygyűjtő urna lesz kihelyezve, ebbe várják az ételekért és italokért cserébe felajánlott összeget.
(Sándorfalvi Ipartestület)
Fotó: illusztráció