Mizsik Attila: a fiatalok körében húsvétkor is népszerű a házhoz rendelés

Helyi hírek

A legtöbben még mindig a sonkára, a kolbászra, a tojásra, na meg persze a tormára esküsznek húsvétkor Szegeden, és jóval kevesebben rendelnek csak házhoz különböző egytálételeket vagy sültes tálakat, mint karácsonykor. A fiatalok körében azonban húsvétkor is népszerű a házhoz rendelés – mondja Mizsik Attila, a szegedi Kiskakas Csárda és  Pizzamonster Streetfood & Grill vezetője.

– Sokan még mindig a hagyományokhoz tartva magukat, odahaza, esetenként családi körben, együtt készítik el a húsvéti finomságokat, mint a sonka, a kolbász és a tojás. Leginkább a közép vagy idősebb korú háziasszonyokra jellemző mindez, a fiatalabbakra azonban sokkal jellemzőbb, hogy rendelnek vagy étterembe mennek a családdal. Kimondottan húsvéti menüsorunk tehát nincs, viszont a tavaszi étlapunk tartalma közel áll ehhez az ünnepkörhöz. Frissítő, zöldségekben gazdag levesek, csülkös finomságok, töltött húsok, tavaszi zöldségekből készült saláták és persze finom, klasszikus desszertek várják a Kiskakas Csárdába érkezőket. A Pizzamonster esetében frissensültekkel teli boxokat ajánlom, ezeket megéri megrendelni, ugyanis többféle húst illetve köretet is tartalmaznak és még akár a jól bevált húsvéti menüt is színesebbé tehetik odahaza – kezdte gondolatait Mizsik Attila, a szegedi Kiskakas Csárda és Pizzamonster Streetfood & Grill vezetője.

Mind a két hely rendelkezik terasszal is, így a hosszú hétvégén bárki, bármikor beülhet úgy az egyik, mint a másik helyre.

– Egész hétvégén nyitva leszünk a megszokott rend szerint, ha minden igaz az idő is kedvez majd a családoknak, így egy jó kávéra, egy finom fröccsre, sörre vagy egy ízletes desszertre is beülhetnek hozzánk mindkét teraszunkra, ha esetleg ebédelni nem is akarnak nálunk. Vagy, ahogyan azt már említettem is, rendelni is tudnak tőlünk minden nap – emelte ki.

Mizsik Attila vendéglátóegységei közül mindegyikből lehet házhoz rendelni. Több kiszállítóval is dolgoztak már együtt az elmúlt több mint egy évtizedben, hét éve azonban a saját futárjaik mellett, a Wolttal is együtt dolgoznak, aminek meg is lett az eredménye.

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ha valaki rendel tőlünk, akkor ugyanazt kapja házhoz szállítva, mint, amit az étteremben is elfogyasztana. Ehhez elengedhetetlen, hogy minőséges terméket tegyünk a dobozba és az is, hogy ez a doboz, minél gyorsabban odaérjen a vevőhöz. Nagyon nagy öröm számomra, hogy 2024-ben a Woltnál szegedi viszonylatban mi voltunk azok, akik a legtöbb megrendelést lebonyolítottuk és ezt elismeréssel is jutalmazták. Ez számokban azt jelenti, hogy a Pizzamonster 15 ezer megrendelést teljesített csak a Wolton keresztül a tavalyi évben. Minden egységünkben kiugróan magas számot produkáltunk, a díj azonban kimondottan a Pizzamonsterrel megvalósított teljesítményre vonatkozott. És országosan is a top háromban voltunk. A multik értelemszerűen nem versenyeztek – osztotta meg a jó hírt Mizsik Attila.

Elmondása szerint titok a széles termékrepertoárban van.

– A piac lassan, de biztosan átrendeződik, mi ehhez igyekszünk alkalmazkodni, sajnos kevesen tudják ezt megtenni, ez jól látszik abból is, hogy Szegeden egyre több, kisebb-nagyobb egység kényszerül bezárni. Azok, akik nem tudják a lépést tartani, nem tudnak túlélni. A titok tehát a fejlődésben, az alkalmazkodásban, a jó marketingben és a sok-sok munkában van – árulta el zárásképp a szegedi vendéglátóegységek vezetője.

Pósa Tamara

Fotó: N2photo.hu, Mizsik Attila