Beethoven előtt tiszteleg a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Szabadtéri Játékok Ajándékkoncertje

Kultúra

Ludwig van Beethoven előtt tiszteleg idén a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Szegedi Szabadtéri Játékok augusztus 15-i Ajándékkoncertje.

A zeneszerző születésének 250. évfordulója alkalmából a közönség nemcsak slágerdarabokat, hanem különleges, ritkábban elhangzó kompozíciókat is hallhat Gyüdi Sándor vezényletével a szegedi Dóm téren – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel. A Prométheusz teremtményei nyitánya után Beethoven D-dúr hegedűversenye hangzik el, amelynek szólistája Kosztándi István lesz.

Az est második felében a VI. Pastorale szimfónia szólal meg. A közönséget idén nem a megszokott 4000 fős lelátó várja. A jelenlegi korlátozásoknak megfelelően 1500 fős, ültetett nézőteret állítanak fel a macskakövekre. A zenekar a Dóm előtti lépcsőkön foglal majd helyet. A 2020-as Ajándékkoncertre szóló ingyenes jegyek egy része a Szegedi Szimfonikus Zenekarnál és a Szabadtéri jegyirodájánál érhető el. A REÖK – regionális összművészeti központban személyesen július 1-től vehetők át a belépők szegedi lakcímkártyával a készlet erejéig. A szimfonikus bérlettel rendelkezőknek a zenekar Facebook-oldalára küldött üzenetben és a honlapjukon szereplő címekre küldött e-mailben van lehetőségük írásbeli előjegyzésre.

A városi idegenforgalom fellendítéséért a jegyek másik felét a fesztivál a legjelentősebb szegedi szállodáknak ajánlotta fel. A belépőket a Novotel Szeged, az Art Hotel Szeged, a Hunguest Hotel Forrás Szeged, valamint a Mátrix és a City Hotel osztja majd szét szállóvendégei között.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.