Rendhagyó, interaktív vasárnapra hívja a családokat a Vojtina Bábszínház

Kultúra

A Vojtina Bábszínház újra rendhagyó, interaktív családi vasárnapra hívja a családokat. 2021. december 19-én vasárnap 10.00 órától Miénk Itt a Tér!

A Vojtina minden hónap egy vasárnapján egyedi tematikájú interaktív családi délelőttöt tart a családok számára. Ezek az alkalmak különleges szemszögből mutatják meg a szülőknek és gyerkőcöknek a bábszínházi világ csodáit. Egyedi módon engednek betekintést az előadásokba, titkokat és érdekességeket tudhatnak meg a résztvevők. Emellett zenével, interaktív játékokkal, bábkészítéssel és rajzolással is a gyerekek kreatív kiteljesedését szolgálják az „alkotóműhely” programjában.

Az előző Miénk Itt a Tér! a legendás bábhős, Vitéz László és a bábszínház Piros Ajtók című kiállítása ihlette. A decemberi alkalom tematikája a karácsony ünnepköre lesz.

Miénk itt a tér! ,,Repüljetek angyalok…” programja: 

10:00 – 11.00 Holle anyó bábelőadás és a színpadi csodák születése a színházteremben
Az előadásunkat ezúttal rendhagyó módon kezdjük! Megmutatjuk nektek, hogy a színészek és a segítő munkatársak hogyan készülnek az előadásokra! Megtudhatjátok, hogy mit is csinál a korrepetítor, mire való a mikroport, és honnan jönnek a fények! Holle anyó meséje mindenki szívébe téli hangulatot varázsol. Az előadás után kivételes módon lesz lehetőség megismerkedni az előadásban szereplő bábokkal.
Az előadást 4 éves kortól ajánljuk. 

10.00 – 11.00 „Menjünk el a látására!” rítusjáték a játszószínházban 
Narancs- és fahéjillattal, s szép énekekkel várunk Benneteket hogy együtt készüljünk a Nap fordulójára. Mesélünk Jézuska, vagy ahogy népünk a régi időkben mondta, a Fénykrisztus születéséről. A betlehemi templomban megtáncoltatjuk a három pásztort, a gonosz Heródes királyt és megidézzük a napkeleti bölcseket.
Az előadást 3 éves kortól ajánljuk!

11:00 – 12.00 Interaktív alkotóműhely a színházteremben

  • Zenesarok Resó Gyurival – mit énekeljünk a fenyőfa körül…
  • Készítsünk kesztyűs bábokat! Miből? Akár zokniból?
  • Ki fekszik a jászolban? – Készítsük el a Szent családot!
  • Bábozzunk Timivel, Petivel, Mónival, Kikyvel!
  • Babasarok, ahol csúszhatunk, mászhatunk!

12.00 Szépen zengő búcsúzás

Jegyár:  
1500 Ft/Fő

FIGYELEM!
A részvétel jegyfoglaláshoz kötött. December 16. (csütörtök) éjfélig várják a foglalásokat a honlapon (www.vojtinababszinhaz.hu), vagy a 06/52 418 -160 telefonszámon, illetve személyesen a Vojtina Bábszínház jegypénztárában (4026. Debrecen, Kálvin tér 13.).