Hungarian Pop Art kiállításmegnyitó a szegedi Somogyi-könyvtárban

Kultúra

Régenyi Adriána, Simon M. Veronika és Szentpéteri Tóth Márta festőművészek alkotásaiból válogatott kiállítás nyílik a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtárban – írja oldalán a szegedtourism.hu.

Neumann 120 – Hommage kiállítás nyílik Szegeden

A kiállítást megnyitja dr. Fülöp Mihály, Szent Vince Borrend alapító nagymestere, a Magyar Bor Akadémia tagja.

Három festőművész összefogott annak érdekében, hogy a Hungarian Pop Art stílust bemutassák és népszerűsítsék Magyarországon. Munkáikat, ahol szolidan, bár de megjelennek hagyományos magyar motívumok nemcsak a vásznon alkotják meg, hanem ruházati darabokon és kiegészítőkön, játékokon és használati tárgyakon is életre keltenek, ezzel teszik a mindennapi élet részévé a művészetet.

Időpont:
október 18. – 16:30
 – 17:30

Az eseményen jelenlévő művészek:
Régenyi Adriána, Geiszler József-díjas festőművész, Fonyódon alkot és több önálló kiállítással is büszkélkedhet, valamint Szőlősgyörökön festészeti tanfolyamokat vezet.

Simon M. Veronika Cserhát- Munkácsy- és Holló László-díjas Kunst Meister festőművész Székesfehérváron él és a SMV2000 Festőtanoda tulajdonosa.

Szentpéteri Tóth Márta Bor István Iván, Simone- és David Arts díjas siófoki festőművész, aki különféle témákban alkot, beleértve portrékat, tájképeket és absztrakt kompozíciókat.

A festményekből tervezett ruhák nem csupán esztétikailag értékesek, hanem technikailag is kiemelkedő minőségűek. A szublimációs nyomdai eljárásnak is köszönhetően tartóssága és együvé tartozása az anyagokkal hosszútávon biztosított.

A művészeknek több fontos közös vonásuk van. Valamennyien Simon M. Veronika Festőtanodában sajátították el a Special Method Version elnevezésű különleges festési technikákat, és mindegyikőjük a Györöki Művésztelep tagja. Ezen kívül, Szentpéteri Tóth Márta Salzburgban szerezte meg Kunst Meister festőművészi diplomáját és számos nemzetközi kurzuson és alkotótáborban is részt vett.

Az alkotók munkái már több helyen is bemutatkoztak, beleértve Székesfehérvárt, Szőlősgyörököt, Gárdonyt, Győrt, Szombathelyet, Budapestet és más városokat.

Az esemény összességében lehetőséget nyújt arra, hogy a Hungarian Pop Art stílus és a résztvevő művészek alkotói háttere egyedi módon kerüljön bemutatásra, számos művészeti formát felvonultatva – legyen a festmény vásznon, használati tárgyon, ruhadarabon vagy kiegészítőn.

A kiállítás november 15-ig tekinthető meg az 1. emeleti közösségi térben.