A szegedi Pick Aréna adott otthont A Pál utcai fiúk új előadásának.

A szegedi Pick Aréna adott otthont A Pál utcai fiúk új előadásának

Kultúra

2024. február 3-án, 14:30 és 16:30 között a szegedi Pick Aréna ad otthont a Pál utcai fiúk új, izgalmas előadásának. Ebben a modern interpretációban az örök klasszikus nemcsak a gyerekkor nosztalgiáját idézi, hanem az ifjúság konfliktusait is megmutatja. Nemecsek, Boka, Áts Feri és társaik most a mai generáció számára ismerős helyzetekben találják magukat, ahol a hősiesség, az árulás és a hazaszeretet fogalmai is új értelmet kapnak.

Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról. Nemecsek, Boka, Áts Feri és a többiek örök példák, örök kortársaink. A klasszikus alapmű ezúttal nem gyerekek, hanem ifjú emberek konfliktusaként szólal meg.

A drámai helyzetek így még keményebbek, melyeket tovább fokoznak a mai hangzású zenék és dalszövegek. Az előadásban döntő szerepet játszik a tárgyi világ akusztikus megszólaltatása, a színészek zenei-ritmikai kreativitása, a fiatalság ereje, humora, az eredeti mű katartikus üzenete.

A részleteket és a jegyvásárlás menete ide kattintva olvasható el.