Szeged, Kövér Béla Bábszínház, bábszínház, évadnyitó, társulati ülés, kultura, színház

Izgalmas újdonságokkal indul a szegedi Kövér Béla Bábszínház új évada

Kultúra

A szegedi Kövér Béla Bábszínház évadnyitó társulati ülésén a vezetők több izgalmas újdonságról számoltak be.

Kiss Ágnes igazgató elmondta, hogy az előző évad sikerét több mint ötvenezer nézővel ünnepelhették, köztük számos fiatal látogatóval, akiket a Lázár Ervin Program keretében értek el. Az új évad különlegességeként felnőtteknek szóló előadásokat is bemutatnak, amelyek közül a A patkányfogó projekt lesz az első premier decemberben.

Schneider Jankó művészeti vezető szerint a bábszínház egyre nagyobb figyelmet kap mind szakmai, mind közösségi körökben. Az új évadban hat új bemutató és több fesztiválon való részvétel várható, köztük a Gulliver utazásai című egyszemélyes bábelőadás és a Bolyongó című, környezetvédelmi tematikájú produkció. Az előadásokon kívül a társulat részt vesz különféle városi rendezvényeken, és külön figyelmet fordítanak a környezetvédelemre, például fák ültetésével és fecskefészkek telepítésével.

A bábszínház megújult nézőteret is kapott, mely az új pályázati támogatásoknak köszönhetően már teljes látványélményt nyújt minden néző számára. A színház közösségi programjai szintén megmaradnak, többek között a Hány éves a kapitány? felnőtteknek szóló programsorozat, valamint különféle workshopok, és bábkiállítások.

(szeged.hu/delmagyar.hu)

Fotó: Frank Yvette