Szlávik János

Szlávik: felesleges különbséget tenni a vakcinák között

Ország
Koronavírus

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a Metropolnak  elmondta, szerinte felesleges különbséget tenni a Pfizer, a Moderna, az Oxford-AstraZeneca, a kínai és az orosz vakcina között, ugyanis mindegyik ugyanazt tudja: nagy valószínűséggel megvéd a koronavírustól, ami a korlátozások nélküli, szabad élet kulcsa. A főorvos szerint eddig egyik vakcina sem járt több szövődménnyel, mint a korábbiak:

“Amerikában az oltás 100 ezerből mindössze egyetlen esetben váltott ki heves allergiás reakciót, itthon pedig 120 ezerből egy súlyos allergiás reakciót sem észleltek. Az eddigi leggyakoribb tünet, amit itthon jelentettek, az az izomfájdalom volt, az is elmúlt 24 órán belül”

– mondta.

Magyar virológus: a kínai vakcinák elmaradottak

Az infektológus szerint az oltóanyagok nem készültek el túl gyorsan, ugyanis minden protokolláris fázison végigment a vakcina, a gyors fejlesztés a rengeteg ráköltött pénznek és energiának köszönhető.

Szlávik cátolta, hogy meddőséget okozna a védőoltás, az immunrendszer legyengítése is csak “hangzatos oltásellenes szlogen” – jelentette ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük