Gulyás Gergely

Jelentős fizetésemelést kaptak a miniszterek

Ország

Jelentősen megemelték a miniszterek fizetését az új kormányzati ciklusban – vette észre az RTL Klub a parlamenti honlapra feltöltött dokumentumokban. A miniszterek az előző ciklusban 1 979 400 forintot kerestek, de az új kormányban ez most az infláció feletti értékkel emelkedett 2 632 800 forintra.

Az előző kormányban is dolgozó minisztereknek így 653 400 forintos emelést kaptak. Ez 33 százalékos emelés, ami jóval meghaladja az éves inflációt és az átlagkereset növekedését is, országgyűlési képviselői munkájukért további bruttó 1 316 400 forintot kapnak, így a havi bruttó jövedelmük közel négymillió forint.

Gulyás Gergely a július 7-i Kormányinfón az RTL Híradó kérdésére azt mondta, hogy két miniszter, Nagy Márton és Csák János havi ötmillió forintot kap a munkájáért, de „a többiek maradtak ott, ahol voltak”.

A kormány oldalára a napokban – visszadátumozva – feltöltött dokumentumok szerint ez nem így van. Az előző kormányban az 5 millió forintot kereső Süli János és Mager Andrea kivételével havonta bruttó 1 979 400 forintot kaptak a miniszterek a munkájukért. Május 25-től viszont 2 632 800 forintra nőtt a fizetésük.

.