Elkezdődött a házasság hete

Ország

A szervező keresztény egyházak és civil szervezetek egy héten keresztül több mint 50 településen közel 200 programmal hívják fel a figyelmet a házasság, a család értékeire.  A szervezők az MTI-hez  eljuttatott közleményükben azt írták: a Házasság hete idei mottója: “állandó megújulásban”. A rendezvénysorozat eseményein a szervezők azt járják körül, hogyan tudnak a párok a “mai, rendkívül változó környezetben egymásra figyelve, közösen fejlődni, házasságukban megújulni, új közös célokat találni, az új élethelyzetekhez egymással együttműködve alkalmazkodni”.

A közleményben idézték Herjeczki Kornél, a Házasság hete mozgalom országos koordinátorát, a Harmat Kiadó igazgatóját, aki elmondta, a mozgalommal a szervezők impulzust és bátorítást szeretnének adni a pároknak, hogy kapcsolatuk megújításában aktív, kezdeményező szerepet vállaljanak.

Az országos koordinátor közölte: az idei házasság hete nemcsak a fiatal párokat kívánja megszólítani, hanem azokat is tudatos aktivitásra biztatja, akik házasságuk második felének teljesen új kihívásaival szembesülnek, például gyermekeik “kirepülése” után kell új célokat, új életformát kialakítaniuk.

Az országos rendezvénysorozat folyamatosan frissülő eseménynaptára a www.hazassaghete.hu, a www.facebook.com/hazassaghete, illetve a www.instagram.com/hazassaghete oldalon érhető el.

A házasság hete programsorozat több mint két évtizede indult az Egyesült Királyságból, Magyarország 2008-ban csatlakozott a mozgalomhoz.

(MTI)

Fotó: illusztráció