Indul a nyárzáró SZIN – első nap

Party Zone
A legerősebb hazai felhozatallal zárja a nyarat a hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró bulifolyama, a Szegedi Ifjúsági Napok. Az idén egy nappal hosszabb SZIN ma kezdődik és tart vasárnapig, s ezalatt felvonultatja a hazai élvonal legjobbjait, feltörekvő tehetségeit és egy 60 éven átívelő kollaborációnak is helyt ad.
Több mint 200 koncerttel és további nem zenei programokkal hívja a Tisza-parti fesztiválra – egy közös nyárzárásra – az elmúlt két évben fesztiválhiányban szenvedő látogatókat a Szegedi Ifjúsági Napok. A SZIN a „nagy visszatérést” egy hosszabb fesztivállal, viszont csak a 2019-re meghirdetett árakkal ünnepli valamint azzal, hogy soha ennyi hazai zenekar és előadó nem lépett még fel egy fesztiválon.

Első napi programok: érdemes még elindulni!

Az első napon – azaz szerdán – a tizenegy zenei színpadon mintegy 50 fellépő szórakoztatja a nagyérdeműt. A Borsodi Nagyszínpadon lép fel az indító napon a Margaret Island, a Tankcsapda és Majka&Curtis. A Pepsi Nagyszínpadon a Blahalouisiana, ByeAlex és a Slepp valamint a Brains is fellép. A Bomba Stage-en lesz – sok más mellett – Elefánt, Hősök és Bohemian Betyars koncert, míg a Rádió 88 Szülinapi Arénában hallhatjuk majd a Pál Utcai Fiúkat, az Anima Sound Systemet és a Kiscsillagot – hogy csak néhányat említsünk. A Fonó-Hangfoglaló színpadán pedig a világhírű Parno Graszt és a Kerekes Band is fellép, míg számos más helyszínen hajnalig szórakozhatunk az elektronikus tánczene megannyi műfajára.