Állatkínzás miatt felel majd a bíróság előtt

Rendőrség
A rendőrök állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt bíróság elé állítást javasolnak az ellen a férfi ellen, aki mérgében egy fa kockával okozott sérülést házőrzőjének.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2014. november 30-án 11 óra 5 perckor érkezett állampolgári bejelentés arról, hogy egy férfi Debrecen, Tegez utcán bántalmazta a saját kutyáját.

A rendőrök a helyszínre mentek, ahol a ház udvarán megláttak egy sérült kutyát, melynek gazdáját meghallgatták. A 43 éves férfi a járőröknek elismerte, hogy ő bántalmazta az ebet és elmondta, kutyája a kertben a raklapokon ugrált, ezért mérges lett rá és egy fa kockával megdobta az állatot. A debreceni férfi annak ellenére, hogy házőrzője vérzett, megsérült nem intézkedett orvosi ellátására.

A rendőrök állatorvost hívtak, aki az elsődleges vizsgálatok alapján megállapította, hogy a fél éves kutya maradandó sérüléseket szenvedett és további ellátásra szorul, ezért a Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai az ebet beszállították az egyik helyi állategészségügyi központba.

D. Jenőt a járőrök bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és előállították a városi rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a terhelttel szemben az állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2014. december 16-án befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.