Alvó utastól lopták el a mobilt

Rendőrség
A debreceni rendőrök két fiatalkorút fogtak el, akik a gyanú szerint ellopták a sértett mobiltelefonját, amíg ő a vonaton aludt.

Egy férfi 2014. szeptember 22-én 9 órakor feljelentést tett a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságon, mivel előző nap a Debrecen és Hajdúhadház között közlekedő vonaton, a zsebéből ismeretlen személy eltulajdonította a mobiltelefonját, amíg aludt.

A nyomozók adatgyűjtést hajtottak végre, valamint tanúkat hallgattak ki, aminek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két hajdúhadházi fiatalkorút, akiket 2014. december 17-én otthonaikban elfogtak és előállítottak a Debreceni Rendőrkapitányságra. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 15 éves fiút és lányt, akik a bűncselekmény elkövetését beismerték, elmondták, hogy amíg Debrecenben állt a vonat, addig az alvó sértett ruházatából ellopták az okosltelefonját. A nyomozók az eltulajdonított mobiltelefont megtalálták és lefoglalták, valamint gyanúsítottként hallgatták ki a 24 éves hajdúhadházi B. Csillát és egy 16 éves fiút, akik a megalapozott gyanú szerint a mobiltelefon eladásában működtek közre.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a két fiatalkorú ellen kifosztás bűntett, míg B. Csilla és társa ellen orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.