Ezért nem jó ötlet Debrecen utcáin önkielégítést végezni

Rendőrség

A nyomozás adatai szerint egy férfi 2016. július 17-én 18 óra 15 perc körül Debrecenben, a Piac és Arany János utcák kereszteződésében több járókelő előtt a nemi szervét mutogatta és önkielégítést végzett, majd felült egy kerékpárra és a helyszínről eltekert. Az esetről a rendőrséget egy fegyveres biztonsági őr értesítette. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, azonban útközben a Kossuth téren megállította őket egy nő, aki elmondta, hogy kislányával sétált az utcán, amikor egy kerékpárral közlekedő ismeretlen férfi megállt előttük és szeméremsértő módon mutogatta magát, majd elmenekült. A nő gyermeke szemét eltakarta, hogy ne lássa a történteket.

A járőrök adatgyűjtést végeztek az elkövető azonosítása és felkutatása érdekében, majd az Erzsébet utcán észrevették a kapott személyleírásnak megfelelő férfit, aki őket meglátva elfutott. A rendőrök a környező utcákat lezárták és a Vígkedvű Mihály utcában elfogták a 40 éves férfit. T. Istvánt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2016. július 19-én elrendelt.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a helyi lakossal szemben a szeméremsértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügységnek.