10 nap alatt 37 szabálytalan előzés

Rendőrség

A rendőrök 10 nap alatt 37 esetben intézkedtek szabálytalanul előző nehéztehergépkocsi-vezetőkkel szemben Csongrád-Csanád megyében. A cél továbbra is a szabálytalankodók kiszűrése.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2021. január 1-je és január 10-e között 37 esetben intézkedtek szabálytalanul előző sofőrökkel szemben. A kiszabott bírságok jelentős részét a szabálysértők a helyszínen kifizették. A szankcionálás mellett természetesen a tájékoztatásra is kiemelt figyelmet fordítanak az intézkedő rendőrök.

Ismételten felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között, a 7500 kilogrammot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel!

Előzési tilalom esetén ezeknek a járműveknek olyan követési távolságot kell tartaniuk, hogy közéjük legalább egy járműszerelvény biztonságosan besorolhasson!