Letartóztatásban marad a pénzhamisítás miatt elsőfokon elítélt férfi

Rendőrség

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a Szegedi Ítélőtábla fenntartotta az elsőfokon pénzhamisítás bűntette és más bűncselekmény miatt elítélt dombegyházi férfi letartóztatását.

A Gyulai Törvényszék nem jogerős ítéletével a 29 éves férfit társtettességben elkövetett pénzhamisítás bűntette és felbujtóként elkövetett lopás bűntette miatt hat év szabadságvesztésre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint elrendelte korábbi felfüggesztett büntetésének végrehajtását.

A tényállás szerint a férfi és társai 2018 végén házilagosan fénymásoltak 500, 1000 és 10.000 forintos címletű bankjegyeket, amelyekkel Békés megyei településeken több üzletben kíséreltek meg fizetni, részben sikerrel. A bűntársak Romániában is ismeretlen mennyiségű hamis bankjegyet hoztak forgalomba úgy, hogy abból fizették szórakozásukat, illetve azokat valódi készpénzre váltották.

Az elsőfokú ítélet ellen a letartóztatásban lévő férfi és védője jelentett be fellebbezést enyhítés érdekében.  Az ügyben a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a férfi letartóztatásának időszakos felülvizsgálatát és a kényszerintézkedés további fenntartását indítványozta a Szegedi Ítélőtáblánál, amely a főügyészségi álláspontot osztva, a férfival szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés további fenntartását a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés megakadályozása érdekében szükségesnek látta. Az ítélőtáblai határozat még nem vált véglegessé.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük