Rendőrök elől menekülő embercsempész letartóztatását indítványozta az ügyészség

Rendőrség

A Szegedi Járási Ügyészség indítványozta annak a szerb férfinak a letartóztatását, aki 16 illegális határátlépő csempészésében működött közre.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. szeptember 11. napján, este fél 8-kor vett fel az általa vezetett kisteherautóba 16 szír, szomáliai és jemeni állampolgárt Domaszék külterületén. Ezt követően a gyanúsított az autópálya felhajtója irányába indult, amikor a rendőr megállította, és iratai átadására szólította fel. A férfi a furgon mellett álló rendőrök mellől egy hirtelen kormánymozdulattal kitért, majd elhajtott. A gyanúsított rövid autós üldözés után kiszállt és megpróbált elfutni, azonban a rendőröknek sikerült őt elfogniuk és előállítaniuk. A férfi utasai az országba történő belépéshez és az ország területén tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek, őket ismeretlenül maradt embercsempészek juttatták át a határon illegálisan.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés ténye, valamint a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon telekommunikációs eszközzel megtartott ülésen dönt az ügyészi indítvány tárgyában.