Illegális migránsok Csongrád-Csanád megyében

Rendőrség

A rendőrök az éjszaka egy embercsempészt és nagyobb csoportokban 58 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2021. szeptember 21-én éjszaka az Ásotthalom Mezőőrség és a Készenléti Rendőrség Légirendészet jelzése alapján három csoportban 43 illegális migránst tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke és Mórahalom közigazgatási területén.

Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, afgán, török, líbiai, marokkói és palesztin állampolgárnak valloták magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
A Készenléti Rendőrség és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda járőrei 2021. szeptember 22-én 1 órakor ellenőriztek egy Mórahalom közigazgatási területén ellenőriztek egy szerb honosságú mikrobuszt, amit egy 48 éves szerb állampolgár vezetett. A járműben rajta kívül további kilenc szír és hat afgán férfi volt, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. Az egyenruhások a sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.

A rendőrök 16 illegális határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében, akik jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba.

A Szegedi Rendőrkapitányság egyenruhásai 2021. szeptember 22-én 6 óra 20 perckor 16 illegális migránst tartóztattak fel Ferencszállás belterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, szomáliai és etióp állampolgárnak valloták magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.