Röszkénél fogták el a kér szerb férfit, akik egy koszovóit csempésztek

Rendőrség

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a két férfinek, akik egy teherautó hálófülkéjében akarták megbízójukat átcsempészni.

A megalapozott gyanú szerint a két gyanúsított még Szerbiában állapodott meg a koszovói férfival abban, hogy 1500 euro ellenében eljuttatják őt Németországba. Ebből a célból az általuk felváltva vezetett teherautó hálófülkéjében rejtették el utasukat és jelentkeztek belépésre Szerbia területéről Magyarország területére Röszkénél, 2021. november 20-án este fél tízkor. A beléptetéskor elrendelt ellenőrzés során az átvilágító készülék segítségével a rejtőzködő férfit felfedezték, előállították, míg a gyanúsítottakat őrizetbe vették. A koszovói férfi a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkezett.

A vagyoni haszonszerzés végett elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a két férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a telekommunikációs eszközzel megtartott ülésén az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a két férfi letartóztatását.