Vadászoktól riadt meg, majd fának ütközött az embercsempész Röszkénél

Rendőrség

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki 4 illegális határátlépő csempészésében működött közre.

A vádirat szerint a vádlott 2021. november 22. napján, dél körül lépett be Röszkénél az általa vezetett személygépkocsival Magyarországra azért, hogy illegális határátlépőket csempésszen Nyugat-Európába.  A férfi Öttömös külterületére hajtott, majd felvett a gépkocsiba 4, magát szír állampolgárságúnak valló személyt, akiket a férfi megbízói juttattak át illegálisan Magyarország területére. A férfi ezután Ausztria irányába indult volna, de megijedt a közelben tartózkodó vadászoktól, nagy sebességgel egy földútra hajtott, majd mintegy 300 méter megtétele után egy fának ütközött. Az ütközés következtében az autó is kigyulladt, míg az illegális határátlépők egy kivételével kiszálltak és elszaladtak. A férfit a lakossági bejelentésre kiérkező rendőrök előállították, majd őrizetbe vették.

A vádlott utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

A férfival szemben a járási ügyészség több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat.

A vádemeléskor letartóztatásban levő férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.