világbajnok magyar női kardcsapat

Vívó-vb – Világbajnok a női kardcsapat

Ország Sport Világ

Aranyérmet nyert női kardcsapatunk a kairói vívó-világbajnokságon – a szakágban először 1999-ben rendeztek vb-t, a magyarok most aratták az első diadalukat.

A Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca négyes pénteken legyőzte az üzbégeket, majd a bolgárokat, ezzel biztosította helyét a legjobb nyolc között.

A negyeddöntőtől a mérkőzéseket már szombaton, a vb utolsó napján rendezték. A magyarok előbb két tus különbséggel megverték az olaszokat, akiktől a június Európa-bajnokságon kikaptak, majd fölényesen nyertek a spanyolok ellen. A döntőben a franciákkal mérkőztek meg, és 45-40-re bizonyultak jobbnak úgy, hogy Pusztainak kétszer kellett beadnia a győzelmet érő tust.

A női kardválogatott a magyar küldöttség harmadik érmét szerezte Egyiptomban. Hétfőn győzött Szilágyi Áron kard egyéniben, majd csütörtökön második lett a Szilágyi, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású kardcsapat.

A végeredmény: 1. Magyarország (Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca), 2. Franciaország (Sara Balzer, Sarah Noutcha, Anne Poupinet, Caroline Queroli), 3. Japán (Emura Miszaki, Fukusima Sihomi, Kobajasi Kanae, Ozaki Szeri) – Női kardban 29 csapat indult.

Borítókép: A világbajnoki aranyat szerző női kardcsapat ünnepel a kairói vb-n. Fotó: MTI